5 ključnih dodataka prehrani za povećanje performansi u tenisu
Vrijeme čitanja: 4 min

5 ključnih dodataka prehrani za povećanje performansi u tenisu

Vrijeme čitanja: 4 min
Podrži svoje napore na teniskom terenu s pravilnom prehranom.
5 ključnih dodataka prehrani za povećanje performansi u tenisu

Tenis je sport kojeg karakteriziraju naleti ekstremnog intenziteta koji mogu trajati nekoliko sati. Kao takav, tenis je fizički vrlo zahtjevan sport koji može biti veliki stres za tvoje tijelo.

Kako bi poboljšao svoj učinak u tenisu i dugoročno očuvao svoje zdravlje, potrebno je voditi računa o pravilnoj sportskoj prehrani, što uključuje i pravilan pristup dodacima prehrani.

U ovom blogu otkrit ćeš 5 suplemenata koje preporučujemo svim tenisačima.

1. 4Energy Gel

Tenis oduzima puno energije. Dopustiš li da ti se tijekom igre potroše zalihe glikogena jer si zanemario pravilnu prehranu, ne samo da kvariš svoju izvedbu u toj igri, već dugoročno i znatno ugrožavaš svoje zdravlje.

Dok ti se općenito savjetuje da izbjegavaš šećer, to ne vrijedi za teniski meč. Ukoliko ćeš voditi računa o svojim zalihama glikogena, tijelo će ti biti zahvalno.

Najpraktičniji način da se pobrineš za unos ugljikohidrata tijekom teniskog meča je energetski gel koji možeš brzo i jednostavno konzumirati kad god igra stane.

Energy Gel 4Energy 4Endurance
4Energy Gel jedinstveni je osvježavajući izvor energije s kombinacijom maltodekstrina i fruktoze te dodanih elektrolita.

Iako postoji niz dostupnih energetskih gelova, a ovdje možeš pogledati naše 3 najbolje preporuke, a prikladan za svakoga je 4Energy Gel. Karakteriziran jedinstvenim svježim okusom i visokom stopom apsorpcije koja ne uzrokuje probleme s probavom, ovaj energetski gel će održavati tvoju razinu energije tijekom cijelog meča na potrebnom nivou. 

Održavaj visoku razinu energije tijekom meča s visokokvalitetnim energetskim gelom.

2. Nrgy Unit Drink

Tijekom teniskog meča, razina tvoje energije je presudna. Ali još jedan bitan čimbenik je hidratacija. Ako ne vodiš računa o pravilnoj hidrataciji, izazivaš razne probleme koji će ti pokvariti igru i igra će se za tebe nastaviti negativnom krivuljom.

Pobrini se za svoju hidrataciju!

Ali hidratacija je više od običnog pijenja vode. Zapravo, ispijanjem previše vode zapravo negativno utječeš na hidrataciju, jer voda ispire elektrolite u tvojoj krvi.

Kako bi ostao hidriran, trebaš unositi tekućinu i elektrolite. To možeš učiniti miješanjem tableta elektrolita s vodom, no ako želiš sve dobiti u jednom potezu, izotonični sportski napitak može se pobrinuti i za energiju i za hidrataciju.

Isotonic Sports Drink Nrgy Unit Drink Nduranz
Nrgy Unit Drink je najučinkovitiji sportski napitak na tržištu s optimalnom kombinacijom ugljikohidrata i napredne mješavine elektrolita.

A ako postoji jedan izotonični sportski napitak koji preporučujemo, onda je to Nrgy Unit Drink tvrtke Nduranz. Optimalna kombinacija ugljikohidrata i napredne mješavine elektrolita pobrinut će se da tvoja razina energija bude visoka, a elektroliti aktivni. Također, izbjeći ćeš probleme s probavom i spriječiti grčeve mišića.

Pobrini se za razinu energije i hidrataciju uz izotonični sportski napitak.

3. Regen

Meč je možda gotov, ali tvoja prehrana nije.

Mnogi sportaši zanemaruju važnost oporavka mišića, a to je velika pogreška koja ima velike negativne učinke na tvoje dugoročno zdravlje i sportsku izvedbu.

Ako želiš ostati aktivan kao tenisač, nauči kako se pobrinuti za pravilan oporavak mišića.

Dok je fizički odmor nakon meča očito važan, oporavak mišića zapravo ovisi o prehrani. Tvoje tijelo očajnički treba ugljikohidrate za popunjavanje razine energije, proteine za obnovu mišića i minerale za rehidraciju tijela.

Dok se sve te hranjive tvari mogu dobiti hranom, doista je teško pripremiti odgovarajući obrok za oporavak čim ti zatreba, a to je unutar 30 minuta nakon treninga.

Recovery Drink Regen Nduranz

Kad je vrijeme za oporavak, Regen je tu za tebe.

Zato tenisači biraju Regen, napitak za oporavak koji sadrži sve hranjive tvari koje su ti potrebne za poticanje optimalnog oporavka mišića.

Vjeruj nam, pravilan oporavak čini veliku razliku i po našem mišljenju je glavni razlog zašto neki tenisači mogu odigrati nekoliko napornih mečeva u tjednu, dok je drugima potreban samo jedan meč da legnu slomljeni od bolova.

Pobrini se za pravilan oporavak mišića nakon meča uz pomoć napitka za oporavak

4. Pro Flex

Ako igraš tenis, sigurno si primijetio da zbog ponavljajućih pokreta imaš problema sa zglobovima i ligamentima, posebice na strani tijela s kojom držiš reket!

Uz sve te teške zaveslaje i nepredvidive sprinteve, tvoji bi se zglobovi uskoro mogli naći u svijetu boli.

Problem se pogoršava s godinama jer se tvoja prirodna proizvodnja kolagena usporava.

Ali ako te bolovi u zglobovima tjeraju da prestaneš s tenisom, postoji rješenje.

Collagen Formula Pro Flex 4Endurance Pro
Pojačaj svoju prirodnu proizvodnju kolagena ovom naprednom formulom kolagena.

Svoju prirodnu proizvodnju kolagena možeš potaknuti s Pro Flexom, naprednom formulom na bazi kolagena s vitaminima C i D koja podržava zdravlje i snagu tvojih mišića, kostiju, ligamenata i zglobova.

Naravno, to nije čudotvorni napitak. Nijedan dodatak ne može magično ukloniti sve bolove, ali što prije počneš, to je vjerojatnije da će se tvoji zglobovi ne samo oporaviti, već i postati jači nego ikad prije.

A ako želiš uživati u tenisu u starijoj dobi, kao što mnogi od nas rade, tada je briga o tvojim zglobovima glavni put do toga.

Zaštiti svoje zglobove i ligamente prije nego bude prekasno.

5. Loaded

Bilo koja intenzivna tjelovježba uzrokuje veliki stres za tvoje tijelo, a tenis nije iznimka.

Svi ti sati trčanja gore-dolje po terenu mogu imati nekoliko prednosti za tvoje dugoročno zdravlje, ali oni su također i izazov koji tvoje tijelo mora svladati. A ako razina stresa izmakne kontroli, tvoj imunološki sustav će pasti i tvoje će zdravlje biti ugroženo.

Možda nisi znao, ali razina stresa i imunološki sustav u velikoj su korelaciji, a ako želiš izbjeći zdravstvene probleme, najbolje je da se pobrineš o jednom i o drugome u isto vrijeme.

A kako bi to trebao?

Pa, postoji gotovo beskonačna količina vitamina i minerala, a svi oni mogu ti ponuditi neke prednosti. No, ako želiš dobiti sve vitamine i minerale za podršku svom imunološkom sustavu i smanjenje razine stresa uz pomoć jednog dodatka prehrani, Loaded je dodatak za tebe.

Loaded Vitamins, Minerals, Adaptogens — 4Endurance Pro
Osnaži svoj imunološki sustav i poboljšaj svoje performanse uz Loaded, naprednu formulu vitamina, minerala i adaptogena.

Zašto preferiramo Loaded u odnosu na druge dodatke?

Sadrži sve vitamine i minerale koji su potrebni tvom tijelu i to je sjajan početak, ali također ništa posebno. Ono što je posebno kod Loaded-a je to što sadrži i adaptogene, koje su nevjerojatne biljke s ključnim prednostima u suočavanju sa stresom i povećanju mentalne energije.

Ne zanemaruj svoj imunološki sustav. On je osnova tvoje izvedbe.

Zaključak

Tenis je fizički zahtjevan sport koji zahtijeva pravilan pristup sportskoj prehrani ako želiš očuvati svoje zdravlje i sportske rezultate.

Pobrini se za svoju razinu energije tijekom meča uz pomoć energetskih gelova ili izotoničnih sportskih napitaka.

Nakon meča pobrini se za oporavak mišića, po mogućnosti korištenjem kvalitetnog napitka za oporavak.

Podrži zdravlje svojih zglobova i ligamenata poticanjem prirodne proizvodnje kolagena.

Na kraju, nemoj zanemariti svoj imunološki sustav koji je neophodan za očuvanje dugovječnosti u ovom sportu.