Optimalno gorivo
Vrijeme čitanja: 6 min

Optimalno gorivo

Vrijeme čitanja: 6 min
Tijekom intenzivnog treninga moraš opskrbiti svoje tijelo optimalnim gorivom.
Optimalno gorivo

Tvrtka Nduranz nudi tri različita sportska napitka s ugljikohidratima za konzumaciju tijekom aktivnosti. Njihova misija je ostvariti optimalno gorivo i energiju za sportaše izdržljivosti s kojima će dobiti upravo one hranjive tvari koje su im potrebne za određenu vrstu aktivnosti.

Ali koju vrstu odabrati i kada? U čemu su razlike? U ovom ćeš blogu upoznati sva tri različita Nrgy Unit Drink napitka i kako ih najbolje upotrijebiti da poboljšaš svoju sportsku izvedbu, povećaš napredak i ostvariš bolje rezultate.

Misija tvrtke Nduranz

Tvrtka Nduranz je zapravo nastala kao odgovor na manjak optimalnog goriva na tržištu za sportaše izdržljivosti. Jer su sami kao sportaši bili razočarani ponudom, te se odlučili da stvari uzmu u svoje ruke.

Timu se pridružio svjetski priznati nutricionist i zagriženi amaterski biciklist dr. Tim Podlogar, koji je kao znanstvenik potpuno predan traženju optimalnog goriva, prije svega kako bi se nahranio tijekom svojih biciklističkih pothvata.

Optimalno gorivo za sportaše izdržljivostiMisija tvrtke Nduranz je razviti optimalno gorivo za sportaše izdržljivosti.

Tako je tvrtka spojila svoje raznoliko znanje o sportskih dodacima prehrani s opsežnim znanjem dr. Tima Podlogarja. Na temelju vrhunskih istraživanja i dosljednih testiranja na vrhunskim sportašima izdržljivosti, razvili su optimalno gorivo.

Nduranzova misija je razviti optimalno gorivo za sportaše izdržljivosti.

Šta je to optimalno gorivo?

Tržište je zasićeno energetskim napitcima koji svaki na svoj način obećavaju najbolji učinak. Bez pravog znanja i iskustva je teško presuditi, koji je sportski napitak najbolji za tvoje potrebe i zašto.

Puno ljudi napitak bira na temelju ukusa i subjektivnog iskustva. Nema ništa loše u tome. Ako vam piće odgovara, daje vam dovoljno energije i nemate probavnih tegoba ni grčeva u mišićima, onda si možda pronašao/la pravo gorivo za sebe.

Ali što više napreduješ u sportu izdržljivosti, što su tvoji treninzi duži, to više snage trošiš, potrebno ti je više energije i tvoja potreba za optimalnim gorivom postaje veća.

Optimalno gorivo tijekom treningaTijekom intenzivnog treninga potrebno ti je optimalno gorivo.

Vrhunskim sportašima izdržljivosti potrebno je između 90 i 120 grama ugljikohidrata po satu. Pri tako velikom unosu puno proizvoda koji pri nižem intenzitetu djeluju, ovdje izgube svoju učinkovitost. Još gore, to lako vodi do slabe apsorpcije hranjivih tvari, što rezultira probavnim tegobama i grčevima u mišićima, i naravno, nedostatkom energije.

Dakle, optimalno gorivo je to što ti pri visokom intenzitetu omogućava visoku raspoloživost energije i pri tome ne stvara probavne tegobe te istovremeno osigurava optimalnu hidrataciju, što je ključni dio sportova izdržljivosti.Optimalno gorivo vam osigurava visoku apsorpciju ugljikohidrata tijekom aktivnosti i osigurava vam održavanje optimalne hidratacije.

Zašto je Nduranz gorivo optimalno?

Znanost posvećuje veliku pažnju pronalaženju optimalnog goriva za sportaše izdržljivosti. I premda se radi o aktivnom procesu koji je daleko od završenog, struka je brojnim istraživanjima došla do opipljivih rezultata.

Kod unosa ugljikohidrata optimalan omjer za maksimalnu apsorpciju je 1:0,8 između glukoze (maltodekstrina) i fruktoze. Razlog tome je što konzumacijom dvije vrste šećera možete koristiti oba prijenosnika ugljikohidrata u tijelu.

Prilikom unosa minerala ili elektrolita važno je što više nadoknaditi minerale koje gubite znojenjem. To nikako nije magnezij, kojeg mnogi sportski dodaci prehrani sadrže u velikim količinama, jer bi trebao spriječiti grčeve mišića (ali zapravo u prevelikim količinama uzrokuje probavne smetnje).

1500 g
Nrgy Unit DrinkNrgy Unit Drink
Nrgy Unit Drink
Nduranz

45g UH po serviranju s elektrolitima

Standardna cijena€26,99 Cijena na sniženju€14,99
- 44%
10 ocjena
1500 g
Nrgy Unit Drink 90Nrgy Unit Drink 90
Nrgy Unit Drink 90
Nduranz

90g UH po serviranju s elektrolitima

Standardna cijena€26,99 Cijena na sniženju€14,99
- 44%
6 ocjena
1500 g
Nrgy Unit Drink Buffer
Nrgy Unit Drink Buffer
Nduranz

45g UH po serviranju sa sodom bikarbonom

Standardna cijena€26,99 Cijena na sniženju€14,99
- 44%
2 ocjena
20 šumećih tableta
ElektrolitiElektroliti
Elektroliti
4Energy

4Energy mješavina elektrolita

Cijena na sniženju€2,99
Bez ocjena

Nrgy Unit Drink napitci sadrže optimalan omjer ugljikohidrata (1:0,8) i mješavinu elektrolita Nduranz, koja je po koncentraciji najbliža onome što gubite znojenjem.

Nduranz gorivo sadrži optimalan omjer ugljikohidrata i mješavine elektrolita koji omogućuje optimalnu hidrataciju.

Tri Nrgy Unit Drink napitka

Nduranz nudi tri različita napitka s ugljikohidratima, koji su vrlo slični jedan drugome, ali istodobno imaju vrlo važne razlike.

Ta tri napitka su Nrgy Unit Drink, Nrgy Unit Drink 90 i Nrgy Unit Drink Buffer.

Sva tri napitka sadrže optimalnu mješavinu ugljikohidrata, u omjeru 1:0,8 između maltodekstrina i fruktoze. Pri tome je poseban Nrgy Unit Drink 90, koji sadrži dvostruku količinu ugljikohidrata po porciji.

Prva dva sadrže mješavinu Nduranz elektrolita, koja je prilagođena za optimalnu hidrataciju za sportaše izdržljivosti tijekom intenzivnih aktivnosti, dok Nrgy Unit Drink Buffer sadrži sodu bikarbonu.

To su vrlo male razlike između ta tri napitka, koji imaju jako velik utjecaj na konačni učinak goriva. Prilikom odabira optimalnog goriva prvo morate razumjeti svoje ciljeve i potrebe.

Nduranz nudi tri napitka Nrgy Unit. Izbor ovisi o vašim potrebama.

Koje je optimalno gorivo za tebe?

Ako si za svoje gorivo izabrao/la Nrgy Unit Drink napitak na dobrom si putu. Naime svoje tijelo hraniš kombinacijom ugljikohidrata koja je prema rezultatima istraživanja optimalna za maksimalnu apsorpciju energije i mješavinom elektrolita koja nadomješta minerale koje zapravo gubiš znojenjem.

No, možda si se susreo/la s dilemom koje od ova tri napitka odabrati. Možda se pitaš koja je razlika? Dileme mogu lako dovesti do straha od pogrešne odluke, a strah dovodi do stresa.

Upoznaj sva tri Nrgy Unit napitka i opremi se znanjem kako odabrati optimalno gorivo za sebe.

Nrgy Unit Drink

Nrgy Unit Drink je po definiciji optimalno gorivo jer sadrži maltodekstrin i fruktozu u omjeru 1:0,8 te mješavinu elektrolita prilagođenu optimalnoj hidrataciji.

  • Optimalni sastojci
  • Izvrsni okusi
  • Sa ili bez limunske kiseline

Nrgy Unit Drink je optimalno gorivo za većinu sportaša izdržljivosti, jer im omogućuje dovoljan unos energije (tj. ugljikohidrata) i održavanje optimalne hidratacije.

Sportski napitak sa ugljikohidratima Ako imaš dilemu, onda nemaš dilemu. Nrgy Unit Drink je izbor za tebe!
Nrgy Unit Drink je optimalno gorivo za sve sportaše izdržljivosti.

Nrgy Unit Drink 90

Nrgy Unit Drink 90 stvoren je za elitne sportaše izdržljivosti koji treniraju najvećim intenzitetima i imaju najveće energetske potrebe.

  • 90 grama ugljikohidrata po porciji!

Iako bi mnogima moglo biti primamljivo imati dvostruku količinu energije u boci, ne savjetujemo vam da to učinite ako to premašuje vaše energetske potrebe. Naime, ne smijete zaboraviti na hidrataciju (preporučeni unos je minimalno 500 ml tekućine na sat), što znači da ovim napitkom možete brzo premašiti preporučeni energetski unos.

Međutim, ako si sportaš koji redovito trenira s unosima od 90 ili više grama ugljikohidrata po satu, u prosjeku prelaziš 300 vata snage na biciklu ili imaš pet ili više visokointenzivnih treninga tjedno, onda je Nrgy Unit Drink 90 optimalno gorivo za tebe.

Sportski napitak sa ugljikohidratimaOvo gorivo sadrži čak 90 grama ugljikohidrata na porciju. Namijenjeno je za najintenzivnije napore.
Nrgy Unit Drink 90 je optimalno gorivo za najintenzivnije sportaše izdržljivosti.

Nrgy Unit Drink Buffer

Ako su Nrgy Unit Drink i Nrgy Unit Drink 90 tvoje glavno gorivo, Nrgy Unit Drink Buffer je dodatak koji ti pomaže u kritičnim trenucima. Naime, Nrgy Unit Drink Buffer umjesto Nduranz mješavine elektrolita sadrži sodu bikarbonu.

  • Soda bikarbona
  • Stvarno pitak okus ( što je važno ako ste ikada probali piti sodu bikarbonu)

Soda bikarbona jedan je od najistraživanijih suplemenata u svijetu sportske prehrane. To je dodatak koji dokazano poboljšava učinkovitost u kratkim intervalima visokog intenziteta. Doslovno rečeno, poboljšava tvoje sprinteve.

Sportski napitak sa sodom bikarbonomGorivo sa sodom bikarbonom dizajnirano je za poboljšanje performansi tijekom sprinta.

Soda bikarbona ima i mnoge druge pozitivne učinke, a prije svega je to regulacija pH vrijednosti u organizmu. Kao posljedica moderne prehrane, gotovo svi smo barem malo na kiseloj strani, pa je unos sode bikarbone itekako dobrodošao.

S druge strane, ​​sa sodom bikarbonom ne smiješ pretjerivati jer i ona u prevelikim količinama ima negativne učinke. Jedan od ključnih je taj što može previše zakiseliti želudac, smanjujući učinkovitost probave.

Budući da ne smiješ prekoračiti preporučeni unos sode bikarbone, za optimalan unos energije tijekom aktivnosti moraš koristiti Nrgy Unit Drink Buffer u kombinaciji s drugim Nrgy Unit Drink napitcima.

Nrgy Unit Drink Buffer je optimalni dodatak gorivu za najintenzivnije sportaše koji žele dodatno poboljšati svoj sprint.

Zaključak

Optimalno gorivo za sportaše izdržljivosti sadrži kombinaciju glukoze (maltodekstrin) i fruktoze u omjeru 1:0,8 te mješavinu elektrolita koje zapravo gubiš tijekom aktivnosti.

Optimalno gorivo omogućuje apsorpciju 90 i više grama ugljikohidrata po satu bez probavnih problema i održavanje optimalne hidratacije. To omogućuje da na raspolaganju imaš energiju tijekom intenzivnog treninga i sprječavaš grčenje mišića.

Tvrtka Nduranz nudi tri različita napitka s ugljikohidratima za vrijeme treninga: Nrgy Unit Drink, Nrgy Unit Drink 90 i Nrgy Unit Drink Buffer.

Sva tri napitka sadrže optimalan omjer ugljikohidrata, a Nrgy Unit Drink 90 sadrži dvostruku količinu ugljikohidrata po porciji. Prva dva sadrže Nduranz mješavinu elektrolita, dok Nrgy Unit Drink Buffer sadrži sodu bikarbonu.

Optimalno gorivo za većinu sportaša izdržljivosti je Nrgy Unit Drink. Nrgy Unit Drink 90 namijenjen je sportašima koji redovito imaju treninge visokih intenziteta. Nrgy Unit Drink Buffer dizajniran je za poboljšanje performansi sprinta.

Ako si u nedoumici, Nrgy Unit Drink je pravi izbor za tebe.

Pročitaj više:

Želiš voziti 90 kilometara na sat? Onda trebaš pravo gorivo!

Želiš poboljšati performanse tijekom sprinta? Ovo je gorivo za tebe!

1500 g
Nrgy Unit DrinkNrgy Unit Drink
Nrgy Unit Drink
Nduranz

45g UH po serviranju s elektrolitima

Standardna cijena€26,99 Cijena na sniženju€14,99
- 44%
10 ocjena
1500 g
Nrgy Unit Drink 90Nrgy Unit Drink 90
Nrgy Unit Drink 90
Nduranz

90g UH po serviranju s elektrolitima

Standardna cijena€26,99 Cijena na sniženju€14,99
- 44%
6 ocjena
1500 g
Nrgy Unit Drink Buffer
Nrgy Unit Drink Buffer
Nduranz

45g UH po serviranju sa sodom bikarbonom

Standardna cijena€26,99 Cijena na sniženju€14,99
- 44%
2 ocjena
20 šumećih tableta
ElektrolitiElektroliti
Elektroliti
4Energy

4Energy mješavina elektrolita

Cijena na sniženju€2,99
Bez ocjena