90 na sat
Vrijeme čitanja: 7 min

90 na sat

Vrijeme čitanja: 7 min
90 na sat

90 na sat!

Ako na svom biciklu želiš postići brzinu od 90 km/h, moraš osigurati ispravan unos energije, što nas dovodi do broja 90 – naime, vrhunski biciklisti tijekom intenzivnog vježbanja moraju unositi i do 90 grama ugljikohidrata na sat.

Najbrži biciklistPrije nego što je postigao 90 km na sat, konzumirao je 90 grama ugljikohidrata.

Nduranz je poznat po svojim visoko učinkovitim proizvodima za treniranje koji se temelje na najnovijim istraživanjima, dosljednim terenskim testiranjima i najčišćim sastojcima u pravim omjerima.

Vjerojatno si već upoznat s njihovim proizvodima za vježbanje, poput Nrgy Unit Drink napitka i Nrgy Unit Gela, koji se temelje na energiji jedinice Nduranz (45 grama ugljikohidrata ili 180 kalorija).

Sada je tu i Nrgy Unit Drink 90. ​​U pitanju je verzija energetskog napitka Nrgy Unit Drink, razvijena posebno za vrhunske sportaše kojima je potreban najveći mogući energetski unos za svoje izazove.

Izotonični napitakNrgy Unit Drink 90 namijenjen je za upotrebu na utrkama, kada je tvoja potreba za energijom najveća.

Prije nego što se usredotočimo na sve prednosti Nrgy Unit Drink 90, prijeđimo na njegove osnove. Pogledat ćemo zašto je uobičajeni napitak Nrgy Unit već godinama tako popularan među sportašima izdržljivosti.

Nrgy Unit Drink 90 dizajniran je posebno za vrhunske sportaše koji treba više energije.

Preporučena upotreba izotoničnih napitaka

Nrgy Unit Drink

Kao što dobro znaš, energetski zahtjevi sportaša sportova izdržljivosti tijekom intenzivnog vježbanja su vrlo visoki. To nije samo potreba za velikom količinom energije, već i potreba za energijom koju možete dobro apsorbirati i ne uzrokuje probavne probleme.

Nrgy Unit Drink ti omogućuje unos do 90 grama OH na sat bez probavnih problema.

Dobar izvor ugljikohidrata tijekom vježbanja omogućuje ti:

 • Postignuti magičnu granicu konzumiranja 90 grama ugljikohidrata na sat
 • Dobivati i održavati razinu energije tijekom vježbanja kroz brzu i učinkovitu apsorpciju
 • Održavati zalihe glikogena u mišićima i jetri, što produljuje vrijeme do eventualnog zatajenja
 • Izbjegavati probavne probleme koji su redovita posljedica mnogih dodataka prehrani s umjetnim zaslađivačima
 • Izbjegavati grčenje mišića zbog loših kombinacija OH i elektrolita

Nrgy Unit Drink dugo se smatra izuzetno učinkovitom hranom za sportaše tijekom intenzivnog vježbanja, a koriste ga mnogi vrhunski sportaši sportova izdržljivosti poput Mateja Lovšea i Mitje Krevsa.

Izotonični napitakNe brini, stari dobri Nrgy Unit Drink i dalje je iznimno učinkovito gorivo tijekom intenzivnih treninga.

Nekoliko je razloga zašto je Nrgy Unit Drink najbolji izbor za tebe ako želiš najbolje rezultate.

Nduranz omjer ugljikohidrata

U svijetu sportske prehrane odavno je poznato da je kombinacija različitih ugljikohidrata učinkovitija od samo jednog oblika. Razlog tome leži u transporterima ugljikohidrata u tvom tijelu. Različiti šećeri koriste različite transportere pa je za optimalnu apsorpciju ugljikohidrata potrebno koristiti oba puta, odnosno put glukoze i put fruktoze.

David Rowlands s Novog Zelanda i njegov tim su iz dubinskog istraživanja zaključili da je optimalni omjer glukoze i fruktoze za najbolju apsorpciju tijekom vježbanja 1:0,8. Nduranz je koristio ovaj omjer u svim svojim proizvodima za vježbanje na bazi ugljikohidrata.

Kombinacija glukoze i fruktoze u omjeru 1: 0,8 omogućuje ti optimalnu apsorpciju ugljikohidrata tijekom intenzivnog vježbanja.

Kombinacija glukoze i fruktoze u ovom omjeru dovodi do najbolje apsorpcije, što ti omogućuje da bez probavnih problema dosegneš magičnu granicu konzumacije 90 grama OH na sat.

Nduranz smjesa elektrolita

Svrha sportske prehrane tijekom vježbanja nije samo unos energije nego i hidratacija.

Zapravo, hidratacija je možda najvažniji aspekt uzimanja dodataka tijekom vježbanja, ali se često zanemaruje ili slabo razumije. Istina je da je tijelu potrebna tekućina, pa često možeš pomisliti da vodom možeš osigurati odgovarajuću hidrataciju. Nažalost, to nije slučaj, pogotovo kada su u pitanju poduhvati dulje izdržljivosti.

Pravilna hidratacija znači održavanje osjetljive ravnoteže elektrolita u krvi. Pijući vodu, posebno u većim količinama, razrjeđuješ ovu koncentraciju, što negativno utječe na sve funkcije tijela koje uvelike ovise o elektrolitima.

Optimalna hidratacijaKada je tvoje tijelo pravilno hidrirano, život je ljepši.

Mješavina elektrolita Nduranz sadržana u energetskom napitku Nrgy Unit Drink i većini njihove sportske hrane osigurava tijelu minerale u omjeru koji zapravo gubiš znojenjem tijekom vježbanja.

Mješavina elektrolita Nduranz zamjenjuje točno one minerale koje gubiš znojenjem.

Mješavina elektrolita Nduranz tako omogućuje nesmetano funkcioniranje tvog tijela čak i tijekom nekoliko sati intenzivnog vježbanja.

Energetska jedinica Nrgy Unit

Drugi razlog zašto su Nduranz proizvodi za vježbanje toliko popularni je njihova lakoća i učinkovitost.

Unos energije tijekom vježbanja može biti nepotrebno težak. Ako trošiš premalo energije, iscrpit ćeš zalihe glikogena u mišićima i jetri, što značajno skraćuje vrijeme do zatajenja. Ako jedeš previše, preopteretiti ćeš probavni sustav, što može dovesti do probavnih problema, koji su vjerojatno najdosadniji način prestanka treninga.

Jednostavna upotreba prehrambenih dodatakaPravilna prehrana tijekom vježbanja je iznimno jednostavna uz energetsku jedinicu Nrgy Unit.

Budući da doziranje raznih dodataka prehrani može biti vrlo komplicirano, pogotovo tijekom večernjih sati treninga, kada moraš voditi računa o vrlo visokom kalorijskom unosu pa se mogu dogoditi i mala odstupanja, ili kada tijekom vježbanja unosiš razne proizvode, poput energetskih gelova, energetskih pločica i energetskih pića - Nduranz je razvio energetsku jedinicu Nrgy Unit koja u potpunosti pojednostavljuje unos energije tako da uvijek možeš znati koliko si energije potrošio i koliko ti je još potrebno.

S energetskom jedinicom Nrgy Unit možeš točno procijeniti koliki je tvoj optimalni energetski unos po satu, a zatim na jednostavan način kombinirati različite proizvode jer točno znaš koliko energetskih jedinica sadrži svaki od njih.

Elitni sportaši sportova izdržljivosti trebaju dvije energetske jedinice Nrgy Unit tijekom intenzivnog treninga koji traje nekoliko sati. Budući da smo ranije istaknuli da elitni sportaši unose 90 grama ugljikohidrata na sat, vjerojatno si došao do zaključka da jedna energetska jedinica sadrži 45 grama ugljikohidrata.

Nduranz energetska jedinica temelji se na unosu od 90 grama ugljikohidrata na sat.

Sjajni okusi i prirodni sastojci

Kada govorimo o hrani za sportaše, naravno, ne smijemo zaboraviti na okus, jer je kod jela užitak barem jednako važan kao i njegov učinak. U konačnici, ako ti hrana ne odgovara, teško ćeš je pojesti. Pogotovo ako se mora konzumirati veća količina uz intenzivan napor.

Zato Nduranz posebnu pažnju posvećuje svojim okusima koje oblikuje na temelju ocjena korisnika.

Nrgy Unit Drink dostupan je u okusima limuna, trešnje i naranče sa ili bez limunske kiseline. Okusi s limunskom kiselinom dodani su upravo prema željama kupaca, jer ih jedni obožavaju, a drugi ne.

Osim toga, Nduranz za svoje proizvode koristi najkvalitetnije prirodne sastojke, što je zdrava prednost u svijetu umjetnih okusa, sladila i aditiva.

Izotonični napitak bez limunske kiselineUčinkovito, jednostavno, zdravo i ukusno. Ima li što bolje?

Nrgy Unit Drink 90

Nrgy Unit Drink 90 novi je prototip proizvod iz Nduranza, koji sadrži dvostruko više ugljikohidrata po mjeri od uobičajenog energetskog napitka Nrgy Unit Drink.

Izotonični napitak bez limunske kiselineNrgy Unit Drink 90 spremit će te na nove izazove.

Zašto Nrgy Unit Drink 90?

Nduranz neprestano nastoji inovirati, uzimajući u obzir tvoja mišljenja i potrebe.

Nrgy Unit Drink 90 kreiran je prema zahtjevima mnogih sportaša koji žele veću koncentraciju energije u svom napitku.

Ovaj visokoenergetski napitak, međutim, nije samo dvostruka doza uobičajenog pića, već ima i druge prednosti, koje ćemo opisati u nastavku.

Kome je namijenjen Nrgy Unit Drink 90?

Ovdje nema smisla komplicirati. Nrgy Unit Drink 90 namijenjen je vrhunskim sportašima sportova izdržljivosti koji proizvode veliku snagu na biciklu ili vrlo velik broj wata na sat.

Upravo su ovi sportaši potaknuli razvoj i stvaranje visokoenergetskog napitka Nrgy Unit Drink 90.

Nrgy Unit Drink 90 ti omogućuje unos više ugljikohidrata u manjoj količini tekućine. Svaka bočica sadrži 90 grama UH-a koje možeš bez većeg napora popiti svaki sat.

Možda se u ovom trenutku pitaš je li Nrgy Unit Drink 90 pravi za tebe. Naravno, moraš sam prosuditi, ali ako si u nedoumici, moraš biti svjestan/a i da je uobičajeni Nrgy Unit Drink energetski vrlo učinkovit napitak koji već godinama koriste elitni sportaši sportova izdržljivosti za postizanje vrhunskih rezultata.

U svakom slučaju, istraživanje i testiranje temelj su mudrosti, pa je možda najbolje da to sam/a isprobaš u praksi. Pritom će Nduranz vrlo rado primiti tvoje povratne informacije.

Zašto koristiti Nrgy Unit Drink 90?

Kao što smo već istaknuli, Nrgy Unit Drink 90 dizajniran je tako da najučinkovitije dosegne magičnu granicu unosa od 90 grama ugljikohidrata na sat.

Riječ je o vrlo visokom unosu ugljikohidrata, što može biti vrlo stresno za organizam, osobito kod neoptimalnih kombinacija ugljikohidrata ili netočnog doziranja.

Nrgy Unit Drink 90 sadrži dvije energetske jedinice po mjeri i ne mora se kombinirati s drugim proizvodima kako bi se zadovoljile najveće energetske potrebe.

Dakle, ako ti je cilj dostići ovu magičnu granicu, Nrgy Unit Drink 90 je idealan proizvod za tebe, jer ti omogućuje da dosegneš ovu granicu uz manju količinu konzumiranih dodataka, uz optimalnu apsorpciju i bez probavnih problema.

  Zašto je Nrgy Unit Drink 90 tako učinkovit

  Drugi razlog za korištenje Nrgy Unit Drink 90 je kombiniranje različitih dodataka:

  • Ako uneseš dva energetska gela, nisi unio tekućinu
  • Ako konzumiraš jedan energetski gel i energetski napitak, gel je skuplji od pića
  • Nrgy Unit Drink 90 nudi oboje u jednom

  Posljednja točka ističe još jednu važnu prednost proizvoda, jer je jednostavno najučinkovitiji, kako u pogledu cijene, tako I u pogledu praktičnosti.

  Nrgy Unit Drink 90 nudi ti svu potrebnu energiju u jednoj boci – najpraktičnijoj i najisplativijoj.

  Izotonični napitak s ugljikohidratamaNaruči Nrgy Unit Drink 90 sada i postigni 90km na sat!

  Sažetak

  Tijekom intenzivnog vježbanja moraš voditi računa o unosu energije jer se na taj način usporava potrošnja tvojih zaliha glikogena u jetri i mišićima te produžuje vrijeme do zatajenja, te pravilnoj hidrataciji, koja tijelu omogućuje normalno funkcioniranje.

  Nrgy Unit Drink omogućuje vrlo učinkovit unos ugljikohidrata, koji svojom kombinacijom glukoze i fruktoze u omjeru 1:0,8 nudi optimalnu apsorpciju bez probavnih problema, te pomno osmišljen omjer elektrolita koji nadomještaju samo ono što zapravo izgubiš znojenjem.

  Nrgy Unit Drink 90 je koncentrirana verzija energetskog napitka Nrgy Unit Drink, dizajnirana za vrhunske sportaše sportova izdržljivosti koji teže najintenzivnijim naporima pri maksimalnoj proizvodnji energije.

  Oba napitka omogućuju ti dosegnuti ti magičnu granicu od 90 grama ugljikohidrata na sat, pa moraš odlučiti koji najbolje odgovara tvojim specifičnim potrebama, ali sigurno nećeš pogriješiti jer su ovo dva vrhunska proizvoda u sportskoj prehrani namjenjena za trening.

  24 x 60 ml
  KUTIJA 24x 4Energy gelKUTIJA 24x 4Energy gel
  4Energy

  Uvijek uz tebe

  Cijena na sniženju€24,00
  14 ocjena
  30 x 60 ml
  30 x SiS GO Isotonic Gel 60 ml30 x SiS GO Isotonic Gel 60 ml
  SIS - Science in Sports
  Standardna cijena€66,00 Cijena na sniženjuOd €42,99
  - 35%
  1 ocjena
  12 x 60 ml
  Nrgy Unit GelNrgy Unit Gel
  Nduranz

  45 g UH na gel

  Cijena na sniženju€29,99
  5 ocjena
  12 x 60 ml
  Nrgy Unit Gel s kofeinom (12x)Nrgy Unit Gel s kofeinom (12x)
  Nduranz

  45 g UH i 65 mg kofeina

  Cijena na sniženju€34,99
  2 ocjena