Omjer ugljikohidrata može poboljšati ili pokvariti vaš trening. Zato Nduranz to shvaća tako ozbiljno.

Provedeno je mnogo znanstvenih istraživanja kako bi se pronašao najbolji omjer ugljikohidrata. Nakon brojnih testova, prof. David Rowlands i njegov tim prvi su otkrili da je omjer glukoze i fruktoze 1:0,8 najbolji koji postoji.

Nduranz se slaže sa znanstvenim dokazom pa se svi njihovi proizvodi temelje na navedenom omjeru. Dva faktora čine ovaj omjer ugljikohidrata najboljim:

  • Učinkovita apsorpcija
  • Bez problema s probavom

Učinkovita apsorpcija

Apsorpcija je ključan element svakog ''fueling'' (gorivo) proizvoda. Ako je neučinkovito, bez obzira na unos ugljikohidrata, oni se neće u potpunosti apsorbirati i posljedično će ti dati manje energije.

Uz dva izvora ugljikohidrata, tijelo može iskoristiti transportere glukoze i fruktoze, čineći apsorpciju puno učinkovitijom.

Međutim, nije dovoljno miješati dva izvora ugljikohidrata. To mora biti učinjeno u pravilnom omjeru. Dokazano je iznova i iznova da je omjer 1:0,8 upravo takav.

Ono što ovaj omjer čini najboljim je to što vam omogućuje da lako apsorbiraš do 90 grama ugljikohidrata na sat bez ikakvih probavnih problema. 

Nduranz Carbohydrate Ratio

Bez probavnih problema

S većim unosom ugljikohidrata, prvi i najveći problem koji se javlja su probavne smetnje. I to je glavni problem koji Nduranz omjer ugljikohidrata rješava.

Aktiviranjem oba transportera olakšat ćeš svom tijelu apsorpciju ugljikohidrata. To ti osigurava da ako uneseš veće količine ugljikohidrata, oni ne zaglave u želucu, što bi moglo uzrokovati probavne probleme. 

Najpopularniji proizvodi koji sadrže nduranz omjer ugljikohidrata