Bez daha? 3 najbolja adaptogena za povećanje tvog VO2 Max-a
Vrijeme čitanja: 4 min

Bez daha? 3 najbolja adaptogena za povećanje tvog VO2 Max-a

Vrijeme čitanja: 4 min
Nauči kako koristiti adaptogene za povećanje svog VO2 max-a.
Bez daha? 3 najbolja adaptogena za povećanje tvog VO2 Max-a

Za izdržljive sportaše poput biciklista, trail trkača i ljubitelja maratona, VO2 max nije samo broj — to je znak časti, mjera vaše plućne i srčane snage. Sposobnost vašeg tijela da mišiće opskrbi kisikom tijekom intenzivne vježbe.

Ali, evo poznatog scenarija: marljivo slijediš strukturirani plan treninga i vidiš da se tvoj VO2 max poboljšava. Ipak, kako postaješ spremniji, povećanje tog broja postaje sve veći izazov.

Naporno treniraš, ali tvoj VO2 max ostaje isti?

Ovdje adaptogeni stupaju na scenu, nudeći prirodan, učinkovit način za podršku sposobnosti tvog tijela da se nosi sa stresom, da se oporavi i poveća tvoj VO2 max.

Kako adaptogeni povećavaju tvoj VO2 max

Adaptogeni su čuda prirode, slavljeni zbog svoje sposobnosti balansiranja, obnavljanja i zaštite tijela.

Ove moćne tvari nisu nedavno otkriće; tisućljećima su sastavni dio ljudskog zdravlja i izdržljivosti, koriste ih neke od najotpornijih kultura i civilizacija diljem svijeta.

Razmotrimo šerpe s Himalaja, poznate po svojoj izuzetnoj izdržljivosti na velikim visinama. Za njih, adaptogeni su ključni dio njihovog režima, povećavajući njihovu snagu i izdržljivost u zahtjevnom planinskom okruženju.

Za moćne šerpe, visok VO2 max ne znači performanse, već preživljavanje.

Slično tome, u područjima tradicionalne kineske i ayurvedske medicine adaptogeni su cijenjeni tisućama godina. Te su se kulture, sa svojim dubokim razumijevanjem prirodnih lijekova, oslanjale na adaptogene kako bi održale ravnotežu i izdržljivost i tijela i uma.

Adaptogeni značajno poboljšavaju odgovor tvog tijela na fizički stres i povećavaju protok kisika, te u tome leži njihova prava moć u povećanju tvog VO2 max-a.

Ipak, postoji nekoliko zabluda o adaptogenima. Ako želiš naučiti kako navigirati između mitova i stvarnosti u vezi s adaptogenima, ovdje razjasni svoje nedoumice!

Adaptogeni povećavaju tvoj VO2 max poboljšavajući odgovor tvog tijela na stres i povećavajući protok kisika

Najbolji adaptogeni za povećanje VO2 max-a

Postoji mnogo različitih adaptogenih biljaka, ljekovitog bilja i gljiva, od kojih svaka ima svoj skup prednosti. Ali mi znamo zašto si ovdje — radi se o povećanju tvog VO2 max-a.

Adaptogeni, kao što su ašvaganda, kordiceps i rodiola, donose mnoštvo prednosti na atletski stol, uključujući poboljšani oporavak, smanjeni umor i poboljšanu mentalnu jasnoću, ali iznad svega, svi su učinkoviti u povećanju tvog  VO2 max-a.

AbsoluteAbsolute
4Endurance Pro

84 kapsula

VO2max pojačivač

Standardna cijena€59,99 Cijena na sniženju€30,00
- 50%
AšvagandaAšvaganda
4Endurance Pro

90 kapsula

Ekstrakt korijena, 7% vitanolida

Cijena na sniženjuOd €19,99
Rodiola KompleksRodiola Kompleks
4Endurance Pro

60 kapsula

3% rosavina, 4% salidrozida

Cijena na sniženjuOd €19,99
KordicepsKordiceps
4Endurance Pro

60 kapsula

7% kordicepska kiselina

Cijena na sniženjuOd €19,99

Pogledajmo detaljnije ova 3 moćna adaptogena.

Ašvaganda

Ashwagandha je danas jedan od najpopularnijih adaptogena u svijetu, a prvenstveno se koristi za smanjenje razine stresa i povećanje protoka kisika.


Povećava aerobni kapacitet:
poznato je da Ashwagandha povećava VO2 max, poboljšavajući funkciju pluća i iskorištenje kisika tijekom intenzivnih treninga.
Smanjuje stres i tjeskobu:
od vitalne je važnosti za sportaše u situacijama visokog pritiska, kao što su natjecanja ili intenzivni treninzi, pomaže u održavanju smirenosti i fokusa.
Poboljšava snagu i oporavak mišića:
Neophodna za dane uzastopnih treninga.

Kordiceps

Cordyceps to boost VO2maxKordiceps je kralj adaptogena kada je u pitanju povećanje VO2 max razina.

Povećava proizvodnju stanične energije: povećava razinu ATP-a, dajući ti to dodatno gorivo za dugotrajne događaje izdržljivosti.
Poboljšava iskoristivost kisika:
izravno utječe na to koliko učinkovito tvoje tijelo koristi kisik, što je ključno za povećanje VO2 max-a.
Jača imunološku funkciju:
Održava te zdravim i u vrhunskom stanju za trening.

Rodiola rosea

Rhodiola rosea to boost VO2maxRodiola rosea ima nekoliko prednosti, poput povećanja razine energije i povećanja VO2 max-a.

Povećava energiju i smanjuje umor: Pomaže ti da treniraš jače i duže.
Poboljšava funkciju mozga: Održava tvoj fokus oštrim i koncentraciju na nivou tijekom intenzivnih treninga i natjecanja.
Prilagođava se stresu: pomaže tvom tijelu da se nosi s fizičkim stresom i stresom okoline.

Sada se možda pitaš - moram li uzimati sve te adaptogene kako bih povećao svoj VO2 max?

Pa i da i ne. Svaki od ovih snažnih adaptogena može prirodno povećati tvoj VO2 max i pružiti mnoštvo drugih prednosti. Ali adaptogeni su timski igrači. Bolje rade kada udruže svoje snage.

Ako želiš saznati više o tome kako kombinirati različite adaptogene, pogledaj naš vodičA ako želiš uštedjeti pri njihovoj kupnji, sad je idealna prilika je su sva 3 snižena čak 50%!

Što ako bi mogao otključati sve ključne prednosti adaptogena u samo 1 kapsuli? Tu na scenu stupa Absolute od 4Endurance Pro.

Predstavljamo Absolute: Ultimativni prirodni pojačivač VO2 max-a

Absolute nije samo dodatak prehrani; to je sveobuhvatan alat dizajniran posebno za sportaše izdržljivosti poput tebe, koji žele povećati VO2 max i poboljšati performanse.

Absolute 4Endurance Pro: the Most Powerful Natural VO2max BoosterPovećaj svoj VO2 max do novih visina uz Absolute, najsnažniji prirodni pojačivač VO2 max-a koji se temelji na adaptogenima i beta-alaninu.

Što čini Absolute tako učinkovitim?

Kombinira ašvagandu, kordiceps i rodiolu roseu, zajedno s drugim vitalnim sastojcima, kao što su beta-alanin i Senactiv, kako bi se stvorila snažna, potpuno prirodna formula koja povećava izdržljivost, poboljšava oporavak i podiže tvoje sportske performanse.

  • Poboljšan protok kisika (lakše se diše)
  • Povećana energetska učinkovitost ATP-a (pojačana izdržljivost)
  • Smanjen stres i kiselost mišića (brži oporavak)

Absolute je tvoje sveobuhvatno rješenje, dodatna prednost koja ti je potrebna da nadmašiš svoje granice i oboriš svoj osobni rekord.

Iskoristi sve dobrobiti najsnažnijih adaptogena u jednoj formuli uz Absolute od 4Endurance Pro — sada uz 50% popusta!

AbsoluteAbsolute
4Endurance Pro

84 kapsula

VO2max pojačivač

Standardna cijena€59,99 Cijena na sniženju€30,00
- 50%
AšvagandaAšvaganda
4Endurance Pro

90 kapsula

Ekstrakt korijena, 7% vitanolida

Cijena na sniženjuOd €19,99
Rodiola KompleksRodiola Kompleks
4Endurance Pro

60 kapsula

3% rosavina, 4% salidrozida

Cijena na sniženjuOd €19,99
KordicepsKordiceps
4Endurance Pro

60 kapsula

7% kordicepska kiselina

Cijena na sniženjuOd €19,99

Zaključak

Za sportaša izdržljivosti, visoki VO2 max nije luksuz, on je obavezan.

Naravno, jedini način da stvarno povećaš svoj VO2 max je strukturirani plan treninga. Ali jednom kada dosegneš neizbježnu visinu, dodaci prehrani mogu ti pomoći da pređeš stepenicu više.

Adaptogeni, kao što su ašvaganda, kordiceps i rodiola rosea, pružaju nekoliko važnih prednosti za sportaše izdržljivosti. I štoviše, adaptogeni djeluju još bolje kada se koriste zajedno.

Ako želiš iskoristiti sinergiju različitih adaptogena za povećanje svog VO2 max-a i uživati u svim njihovim drugim značajnim prednostima, isprobaj Absolute, najsnažniji prirodni pojačivač VO2 max-a.