Pro Flex vs Kolagen+ — Koji izvor kolagena odabrati?
Vrijeme čitanja: 4 min

Pro Flex vs Kolagen+ — Koji izvor kolagena odabrati?

Vrijeme čitanja: 4 min
Kolagen se prirodno proizvodi u našem tijelu, no s godinama njegova se proizvodnja usporava i potrebno ga je suplementirati. Saznaj više o dodacima kolagena!
Pro Flex vs Kolagen+ — Koji izvor kolagena odabrati?

Kolagen je jedan od najpopularnijih dodataka prehrani za sportaše izdržljivosti.

Nije tajna da je kod sportaša veća vjerojatnost da će doći do trošenja zglobova zbog velikih opterećenja i ponavljajućih pokreta.

Ali što je kolagen? Koje su posljedice njegovog manjka? Kako se nositi s tim?U ovom blogu odgovaramo na ova pitanja i predstavljamo ti dva proizvoda, Pro Flex i Collagen+, oba stvorena posebno za sportaše.

Zašto koristiti kolagen?

Kolagen je protein koji se prirodno proizvodi u tijelu — nalazi se u koži, hrskavici, vezivnom tkivu i kostima. Nažalost, nakon 25. godine tvoje tijelo nije u stanju samo ga proizvoditi u dovoljnim količinama.

Kolagen predstavlja oko 30 posto svih proteina u tvom tijelu, a kao protein nalazi se posvuda — u koži (70% volumena), kostima, zubima, mišićima i crijevima.

Kolagen je tzv. strukturni protein koji tvojoj koži i zglobovima daje svu potrebnu potporu i strukturu. Bez kolagena, doživjet ćeš mnoge probleme, kao što su:

  • smanjenje fizičke snage,
  • smanjena funkcionalnost zglobova,
  • naboranost kože,
  • slab oporavak mišića.

Dugotrajni pritisak na kukove, koljena i gležnjeve u kombinaciji s mogućim prošlim ozljedama i lošim oporavkom mišića dovodi do nemogućnosti obavljanja sportske aktivnosti bez nelagode.

Vrlo je teško dobiti dovoljno kolagena iz hrane zbog veličine njegovih molekula i posljedično slabe apsorpcije u probavnom traktu. Ako želiš povećati koncentraciju kolagena u tijelu, potrebno ga je suplementirati, po mogućnosti u hidroliziranom obliku.

Kolagen je posebno učinkovit u kombinaciji s vitaminom C koji pospješuje prirodnu proizvodnju kolagena i vitaminom D koji jača kosti.

Pro Flex i Kolagen+, dva vrhunska proizvoda iz linije proizvoda 4Endurance Pro, stvoreni su posebno za sportaše koji redovito stavljaju svoje tijelo na izazov.

Usporedba: Pro Flex vs Kolagen+ 

I Pro Flex i Collagen+ sadrže visokokvalitetni hidrolizirani kolagen koji osigurava visoku stopu apsorpcije. Oba proizvoda izvrstan su alat za poticanje prirodne proizvodnje kolagena i smanjenje problema povezanih s nedostatkom kolagena.

Ali ako pogledaš njihove sastojke, odmah možeš uočiti neke razlike. Naime, Pro Flex ima više sastojaka od Kolagena+.

Ali, pogledajmo oba proizvoda u detalje.

Pro Flex

Pro Flex je stvoren za pružanje optimalne potpore tvojim zglobovima.

Njegov ključni sastojak je hidrolizirani goveđi kolagen tipa I i tipa III, koji se nalazi u tvojim mišićima, kostima, tkivima i tetivama.

Također sadrži MSM, bosveliju, glukozamin, kondroitin, hijaluronsku kiselinu, vitamin C i vitamin D. Nadalje, vitamin B6 pospješuje apsorpciju svih ovih korisnih sastojaka.

Svi sastojci pažljivo su birani i osiguravaju visoku razinu sinergije za najbolji mogući učinak.

Kolagen tipa I predstavlja 90% kolagena u tvom tijelu. Daje strukturu koži, kostima, tetivama, vezivnom tkivu i zubima. Kolagen tipa III podupire strukturu mišića, organa i arterija.

Pro Flex
Pro Flex je dostupan u obliku praha i omogućuje brzo otapanje u vodi i visoku stopu apsorpcije. Kako bi optimizirao napitak, pripremi ga u shakeru.

Kolagen+

Ovi proizvodi slijede načelo 'manje je više'. Popis sastojaka je jednostavan, ali vrlo učinkovit.

Kolagen+ također sadrži hidrolizirani goveđi kolagen tipa I i tipa III. Sadrži i vitamin C te hijaluronsku kiselinu.

Kolagen+ sadrži 2400 mg hidroliziranog kolagena (u 4 tablete) i 100 mg hijaluronske kiseline. Vitamin C prisutan je u količinama potrebnim za poticanje brze apsorpcije u tvom sustavu.

Collagen+
Tjelesna aktivnost, poput tenisa, predstavlja veliki stres za laktove, koljena i kukove. Suplementiranjem kolagena možeš poboljšati oporavak zglobova.

Koji proizvod odabrati?

Oba proizvoda su izvrsna, ali Pro Flex, zbog velike količine nevjerojatnih aktivnih sastojaka, ima više prednosti.

Prašak se brzo otapa u vodi, a brža je i njegova apsorpcija u probavnom traktu — kapsulu ili tabletu potrebno je prvo otopiti u želucu, što usporava brzinu apsorpcije u odnosu na prašak.

Pro Flex pruža 9000 mg kolagena po porciji i sadrži vitamin C i vitamin D, koji potiču prirodnu proizvodnju kolagena u tvom tijelu, jačaju tvoje tetive i hrskavicu i podržavaju normalnu gustoću kostiju.

Aktivni sastojci poput organskog sumpora (MSM), bosvelije i hijaluronske kiseline u kombinaciji s vitaminom C i vitaminom D djelovat će kao prirodni lubrikant i smanjiti trenje zglobova. Na taj će način tvoje dnevna aktivnost postati mnogo ugodnija i možda konačno bezbolna. A kao protein omogućit će ti i očuvanje mišićne mase.

Zašto korisiti Pro Flex?

  • Može postati dio tvoje svakodnevne rutine — pomiješaj ga sa svojim smoothiejem, voćnim sokom ili detox napitkom i uživaj!
  • Uzmi ga nakon treninga — dodaj ga svom napitku za oporavak kako bi povećao unos proteina i potaknuo oporavak mišića.
  • Izbjegavaj previše tableta — prah se lako može pomiješati sa čašom čaja i soka.

Pro Flex brine o tebi, sportašu, čije je tijelo svakodnevno aktivno i treba odgovarajuću potporu.

Kada odabrati Kolagen+ umjesto Pro Flexa

Kolagen+ je dostupan u tabletama, što ga čini korisnim na putovanjima jer zauzima vrlo malo mjesta u ormaru ili torbi.Zašto koristiti Kolagen +?

  • Na putu — želiš uzeti kolagen prije treninga, ali nemaš shaker.
  • Nemaš stvarnih problema — ako misliš da ti ne treba previše kolagena, ovo je sjajan način da pojačaš svoje preventivne mjere.

    Prah se brže otapa i upija, dok bi tablete mogle biti praktičniji izbor.

    Zaključak

    Kolagen je od ključne važnosti za zdravlje tvojih zglobova, kostiju, mišića, tetiva i ligamenata.

    Nažalost, nakon 25. godine života, prirodna proizvodnja kolagena u tvom tijelu počinje usporavati, što dovodi do mnogih problema povezanih s nedostatkom kolagena.

    Budući da je teško dobiti dovoljnu količinu kolagena iz hrane zbog slabe apsorpcije, potrebno ga je nadoknaditi.

    Pro Flex i Collagen+ su dva izvrsna dodatka koji sadrže visokokvalitetni kolagen i vitamin C za povećanje apsorpcije i stimulaciju njegove prirodne proizvodnje, što dovodi do većeg i zdravijeg uživanja u tvom omiljenom sportu.