Ashwagandha prirodno rješenje za bolji san nakon treninga
Vrijeme čitanja: 2 min

Ashwagandha: prirodno rješenje za bolji san nakon treninga

Vrijeme čitanja: 2 min
Poboljšaj san uz ashwagandhu, iznimnim prirodnim adaptogenom.
Ashwagandha prirodno rješenje za bolji san nakon treninga

Ashwagandha, također poznata kao Withania somnifera, snažan je prirodni adaptogen koji se stoljećima koristi u Ayurvedskoj medicini kako bi pomogao tijelu nositi se sa stresom i poboljšao opće zdravlje i dobrobit.

Ashwagandha ima mnoge zdravstvene dobrobiti, poput smanjenja stresa i poboljšanja atletske izvedbe, ali također stječe popularnost kao prirodna pomoć pri spavanju. Uzimanje ashwagandhe prije spavanja može pomoći u poboljšanju kvalitete sna i poboljšanju oporavka.

Dobrobiti Ashwagandhe za sportaše nakon treninga

Nakon intenzivnog treninga, razina dopamina je visoka. Visoka razina dopamina otežava zaspati i utječe na kvalitetu sna. Dakle, ako želiš poboljšati svoj san, trebaš upravljati razinama dopamina.

Ashwagandha ti pomaže upravo u tome. Uzimanje ashwagandhe nakon intenzivnog večernjeg treninga omogućuje ti smanjenje razine dopamina i dobar noćni odmor, uživajući sve prednosti noćnog oporavka.

Ashwagandha također ima umirujući učinak na GABA receptore. To smiruje tvoj mozak i smanjuje stresne misli te dodatno pridonosi poboljšanju kvalitete i ugodnosti tvog sna.

Koja je optimalna doza Ashwagandhe i kada je uzimati?

Ako ashwagandhu uzimaš za poboljšanje sna, preporučena doza je 400 do 500 mg 30 do 40 minuta prije spavanja.

Ako tražiš druge prednosti ashwagandhe, preporučuje se i uzimanje 400 do 500 mg ujutro.

Imaj na umu da se Ashwagandha mora učitati u tijelo, pa joj je potrebno najmanje 8 dana da razvije svoj puni učinak.

Hoće li me uzimanje Ashwagandhe učiniti pospanim tijekom dana?

Ne, Ashwagandha te neće uspavati tijekom dana. Zapravo, Ashwagandha te uopće neće uspavati. Ono što Ashwagandha čini jest da ti pomaže da se opustiš i smanjiš razinu stresa, što ti pomaže da prirodno zaspeš i poboljšaš kvalitetu svog sna.

Ako ništa drugo, zahvaljujući dobrom snu, osjećat ćeš se energičnije tijekom dana. 

Restful – novi dodatak prehrani za sportaše za poboljšanje sna

Imajući na umu prednosti Ashwagandhe za poboljšanje sna kod sportaša, osmislili smo Restful, potpuno prirodan dodatak prehrani koji se temelji na Ashwagandhi, magneziju, cinku, l-teaninu, ekstraktu hmelja i šafranu.

Restful ti omogućuje da:

  • Smanjiš razinu dopamina i zaspite
  • Poboljšaš kvalitetu sna i noćni oporavak
  • Probudiš se odmoran i pun energije 

    Kao sportaši, navikli smo imati problema s uspavljivanjem nakon intenzivnog večernjeg vježbanja, ali Restful je tu da to promijeni. Kao potpuno prirodan dodatak prehrani, Restful je siguran za upotrebu kod većine sportaša, s iznimkom onih koji boluju od dijabetesa.

    Želiš poboljšati san i probuditi se odmoran? Isprobaj Restful!

    Zaključak

    Ako si sportaš koji traži prirodan način poboljšanja sna i oporavka, Ashwagandha je nevjerojatna opcija koju daje priroda i koju bi svakako trebao uzeti u obzir.

    Ashwagandha ne samo da će poboljšati tvoj san i oporavak, već će ti dati i nekoliko drugih prednosti, poput jačanja imunološkog sustava, poboljšanja kardiovaskularnog zdravlja, smanjenja razine stresa, pa čak i povećanja mišićne mase i snage.

    Stoga, sljedeći put kada ćeš imati problema sa spavanjem nakon intenzivnog večernjeg treninga, razmisli o uzimanju Ashwagandhe. A ima li boljeg načina za to nego s našim potpuno novim, potpuno prirodnim dodatkom prehrani Restful.