Osiguraj svoj napredak
Vrijeme čitanja: 3 min

Osiguraj svoj napredak

Vrijeme čitanja: 3 min
Osiguraj svoj napredak

Znaš li koja je razlika između vrlo uspješnog sportaša i nekoga tko napreduje mnogo sporije?

Uspješni sportaši znaju koliko je bitan snažan imunološki sustav.

To je jasno prikazano na donjem grafikonu u kojem možeš uspoređivati napredak nekoga s dobrim imunološkim sustavom i nekoga s oslabljenim imunološkim sustavom.

Optimalan imunološki sustav

Sa zdravim i snažnim imunološkim sustavom ćeš moći progresivno napredovati, jer te time neće zaustavljati upale, ozljede i bolesti. Što znači da ćeš moći redovito i kvalitetno trenirati, a tvoj napredak će biti konstantan.

S oslabljenim imunološkim sustavom ćeš u svojem napretku varirati, a možda ćeš čak doći do točke kada se zbog bolesti i ozljeda tvoj napredak potpuno zaustavi ili još gore, počinje nazadovati. U najgorem primjeru ćeš čak morati prestati sa svojom sportskom aktivnosti.

Kapsule za zdrav imunski sistemOsiguraj svoj napredak kapsulama Immuno.

Immuno je dodatak prehrani, napravljen posebno za sportaše s kojim možeš na razini mikronutrijenata značajno pomoći snažnijem imunološkom sustavu.

Prednosti dodatka prehrani Immuno:

 • Svi potrebni mikonutrijenti u jednom proizvodu
 • Možeš se usredotočiti na svoj trening
 • Prilagođen za aktivne sportaše

Imunološki sustav aktivnog sportaša

Imunološki sustav je dužan zaštititi tijelo od upala, virusa i bakterija. Radi se o vrlo kompleksnom mehanizmu kojeg tvore organi, bijele krvne stanice, bjelančevine (protutijela) i različite kemijske tvari.

Kao aktivni sportaš moraš svojemu imunološkom sustavu posvetiti posebnu pažnju jer intenzivni fizički trening predstavlja vrlo veliki stres za tijelo. Što može dugoročno voditi do pada tvojeg imunološkog sustava.

Snažan imunološki sustav je tvoj najbolji saveznik u životu i sportskoj karijeri.

Briga o zdravom i snažnom imunološkom sustavu bi trebala biti tvoj prioritet.

Kako jačaš svoj imunološki sustav?

Najčešća pogreška sportaša je to da se ne pobrine za prikladan unos mikro i makronutrijenata. Intenzivno vježbanje u kombinaciji s nedostatkom potrebnih hranjivih tvari povećava razinu stresa u tijelu, koji je jedan od ključnih čimbenika za pad tvojeg imunološkog sustava.

Imunološki sustav

Što se tiče makronutrijenata tijekom i nakon intenzivnog treninga, prije svega je bitan adekvatan unos ugljikohidrata. To je još ključno za sportaše izdržljivosti.

Sportaš izdržljivosti mora svaki sat intenzivnog vježbanja unesti 60 do 90 grama ugljikohidrata.

Ako su makronutrijenti oni koji omogućuju tijelu da održava imunološki sustav, onda su mikronutrijenti oni koji omogućuju tijelu da uspostavi snažan imunološki sustav.

Vitamini i minerali igraju ključnu ulogu kod brojnih tjelesnih funkcija što naravno uključuje i imunološki sustav.

Čest problem sportaša je to što imaju na zalihama pravu mini ljekarnu dodataka prehrani s mikronutrijentima, što je nepotrebno i naporno, a ujedno zahtijeva strukturirani plan što i kada uzimati.

Svi mikronutrijenti u jednom proizvodu

Dodatak prehrani Immuno je jednostavno riješenje jer ti u jednom proizvodu nudi sve što trebaš za zdrav i snažan imunološki sustav.

Immuno ti omogućuje da umjesto deset različitih proizvoda, u jednom proizvodu dobiješ sve što tvoje tijelo treba za zdrav i snažan imunološki sustav.

Izboljšaj svoj imunski sistemNeki dobro znaju što trebaju učiniti za zdrav i snažan imunološki sustav.

Zakaj koristiti dodatak prehrani Immuno?

Dodatak prehrani Immuno sadrži ključne vitamine i minerale koji će ti pomagati osigurati svoj napredak.

Za razliku od sličnih dodataka prehrani koji sadrže nepotrebne sastojke, pogrešne koncentracije mikronutrijenata koji ti u prevelikim količinama mogu štetiti (npr. vitamin E), oblici minerala s lošom apsorpcijom ili sastojcima koji se međusobno bore (npr. bakar i željezo), Immuno je osnovan za postizanje optimalnog sudjelovanja mikronutrijenata.

Kvercetin

Ključni sastojak dodatka prehrani Immuno je kvercetin koji djeluje kao ionofor. Ionofor je spoj koji mikronutrijentima pomaže prodirati u stanicu i time značajno poboljša apsorpciju vitamina i minerala.

Kvercetin uz to ima i druge brojne prednosti:

 • Kao antioksidans štiti tvoje stanice od slobodnih radikala
 • Tvoje tijelo štiti od upala i bolesti
 • Poboljšava tvoju aerobnu sposobnost i VO2 max
 • Povećava tvoje vrijeme do iznemoglosti
 • Regulira tvoj krvni tlak i šećer u krvi

Cink bisglicinat

Dodatak prehrani Immuno sadrži kelirani oblik cinka tj. cink bisglicinat. Radi se o vrhunskom, keliranom obliku minerala koji je na podlozi istraživanja najbolji oblik ovog ključnog minerala.

Dvije ključne prednosti cink bisglicinata su:

 • Jer je nježan na želudac, ne moraš se bojati probavnih problema
 • Visoka biološka vrijednost znači najviši stupanj apsorpcije

Vitamin C i D

Immuno sadrži vitamin C i D koji imaju ključnu ulogu kod imunološkog odgovora na virusne zaraze.

Jer kvercetin u proizvodu djeluje kao ionofor, Immuno osigurava najveću apsorpciju tj. učinkovitost ova dva bitna vitamina.

Crna bazga 

Crna bazga je izuzetno snažan antioksidans koji štiti tvoje stanice od slobodnih radikala.

Slobodni radikali nastaju zbog običnog djelovanja tijela kao posljedica vanjskih utjecaja. Intenzivno vježbanje je jedno od čimbenika koji značajno povećava broj slobodnih radikala u tvojem tijelu.

Slobodni radikali se vežu za tvoje stanice te ih time unište. Uloga antioksidansa je ta da slobodne radikale vežu na sebe i na taj način zaštite tvoje stanice.

Spirulina

Spirulina je vrlo popularan dodatak prehrani koji ima brojen prednosti:

 • Smanjuje razinu glukoze
 • Ima protuupalni učinak
 • Podržava imuloški sustav
 • Olakšava simptome alergija

Osiguraj svoj napredak

Osiguraj svoj napredak tako da se pobrinseš za zdrav i snažan imunološki sustav.

Dodatak prehrani Immuno u jednom proizvodu nudi sve mikronutrijente koje trebaš, kako bi nesmetano trenirao i osigurao svoj napredak.

Prehranski dodatek za imunski sistemOsiguraj svoj napredak kapsulama Immuno