KAKO NA PRIRODAN NAČIN POVISITI RAZINU ŽELJEZA U KRVI?
Vrijeme čitanja: 2 min

KAKO NA PRIRODAN NAČIN POVISITI RAZINU ŽELJEZA U KRVI?

Vrijeme čitanja: 2 min
KAKO NA PRIRODAN NAČIN POVISITI RAZINU ŽELJEZA U KRVI?
Osjećate li da vam lako ponestaje zraka? Umarate li se brzo i jeste li neprestano iscrpljeni? Jeste li blijedi? Ako ste zapazili da ne trenirate jednako uspješno kao prije, postoji velika mogućnost da imate nedostatak željeza u krvi.

NEDOSTATAK ŽELJEZA I SPORTAŠI KOJI SE BAVE SPORTOVIMA IZDRŽLJIVOSTI

Željezo je ključni mineral koji je tijelu potreban za stvaranje hemoglobina, strukturu sličnu bjelančevinama koja prenosi kisik po tijelu. Povezan je sa svim važnim oksigenacijskim čimbenicima koji definiraju vaš VO2 max - ako ste biciklist, triatlonac ili trkač, zacijelo ste čuli za važnost optimalnog eritropoetina (EPO je promotor proizvodne crvenih krvnih stanica), hemoglobin (prijenosnik kisika), hematokrit (postotak crvenih krvnih stanica), transferin (prijenosnik slobodnog željeza iz krvi u organe) i druge čimbenike koji definiraju vaš sportski učinak. 

Formula je jednostavna - što je viši hemoglobin, to je vaša krv oksigeniranija, a vaš učinak bolji. No čak i intenzivni treninzi izdržljivosti (i pretreniranje) mogu smanjiti razine željeza u vašoj krvi, ili nepovoljno utjecati na sposobnost vezanja kisika za crvene krvne stanice, što dovodi do kronične slabosti, umora, ili jednostavnije, anemije. Možda ste jedan od mnogih koji pate od nedostatka željeza - a toga niste ni svjesni.

Ali ne brinite - ne trebaju vam lijekovi.

Možete se boriti protiv anemije podizanjem razine željeza u vašoj krvi putem prirodnih izvora (cikla, šljive, špinat, grah...) Nadalje, postoji jedan izvor koji ne možete usporediti ni s čim što ste dosad probali. Alge. Točnije - Spirulina.

Što je točno SPIRULINA?

Spirulina je prirodna superhrana iz algi, prepuna biljnih proteina, aminokiselina i mikronutrijenata. Prvi su je koristili astronauti zbog njihovog boravka u bestežinskom stanju, a sada je dostupna u obliku organskih tableta.

KOJE SU ZDRAVSTVENE PREDNOSTI ORGANSKIH TABLETA SPIRULINE?

1. Spirulina je apsolutno najgušći nutrijent na Zemlji: sadrži proteine, masne kiseline, željezo, kalcij, B vitamine, klorofil...
2. Sadrži 64% proteina (da, dobro ste pročitali)
3. Spirulina sadrži mnogo zdravih masti: gama-linolensku kiselinu (GLA) i Omega 3 za antiupalni učinak
4. NAJBOLJI PRIRODNI IZVOR ŽELJEZA: 23 sitne tablete (11 g biospiruline) sadrže 100% preporučenog dnevnog unosa željeza
5. Koristan u balansiranju razine šećera u krvi
6. Spirulina se istražuje kao novi prirodni lijek za alergije
7. Smanjuje stres uzrokovan vježbanjem i povećava izdržljivost te sagorijevanje masti
8. Snižava kolesterol
9. Spirulina djeluje kao moćan antioksidans s višestrukim djelovanjem
10. Neizravno povećava VO2 max

Ponosni smo na to što opskrbljavamo najbolje sportaše s naših 500 tableta organske Spiruline s certifikatom SK-BIO-003. Dostupna i u paketu od 1500 tableta.