go electrolyte
Vrijeme čitanja: 3 min

GO ELECTROLYTE - RECENZIJA

Vrijeme čitanja: 3 min
go electrolyte

GO Electrolyte jedan je od najprodavanijih izotoničnih napitaka kod nas. Preuzeli smo recenziju iz časopisa Cyclist, u kojoj njegov glavni urednik Peter Muir proizvodu SiS GO Electrolyte dodjeljuje četiri od pet zvjezdica – najveću pohvalu posvećuje njegovoj odličnoj probavljivosti. 

Ugledni britanski časopis Cyclist donosi recenziju izotoničnog napitka SiS GO Electrolyte, koji je jedan od najpopularnijih izotonika na svijetu. Budući da je ovaj proizvod vrlo zanimljiv, te je također dostupan i kod nas, pripremili smo za vas sažetak članka autora Petera Muira, urednika časopisa. 

go electrolyte peter muir

Slika 1: "GO Electrolyte je vrlo kvalitetno izotonično piće, odličnog okusa i lako probavljivo.'' - Peter Muir 

Autor navodi kako je oduvijek preferirao hidraciju vodom tijekom svojih biciklističkih vožnji – izbjegavao je izotonične napitke s okusom. Razlog je tomu bio taj što su mu takva pića teško sjedala na želudac; sam okus mu je uzrokovao slabost, te si je usta odmah htio isprati vodicom za ispiranje usta. Držao se isprobanog recepta – dvije plastične boce vode i šaka gelova te energetskih čokoladica.

Zatim je otkrio GO Electrolyte, prvi izotonični napitak koji mu je bio toliko dobar da ga je htio piti i kod kuće. Slatko, ali ne preslatko, brzo se topi u vodi (u bocu prvo ulijete vodu, a nakon tog dodajete prašak) i ne sadrži umjetne arome. K tomu je i osvježavajuće! Počeo ga je upotrebljavati na svim svojim daljim turama, a sviđalo mu se i to što nije obojen umjetnim bojilima. 

go electrolyte

Slika 2: Go Electrolyte sadrži čak 40 doza

Autor se u drugom dijelu članka bavi glavnim pitanjem: Omogućuje li GO Electrolyte dovoljnu hidraciju i energiju tijekom vožnje ? Glavni stručnjak poduzeća SiS, Ben Samuels, kaže da je GO Electrolyte napravljen za sportaše koji se bave sportovima izdržljivosti, kojima je stvarno potrebna dodatna energija u obliku ugljikohidrata. Ako ste podvrgnuti višesatnom treningu ili natjecanju, potrebno je imati pravu strategiju kako biste svladali taj napor. S GO Electrolyte imaš napitak koji možeš s lakoćom ispijati tijekom napora, a odlično se kombinira s SiS Go Isotonic gelovima ili nekom energetskom čokoladicom.

Go Electrolyte sadrži maltodekstrin (ugljikohidrat) najbolje kvalitete koji ne šteti želucu, te se, nasuprot glukozi, brzo apsorbira – na taj će način vaše tijelo učinkovitije iskoristiti energiju za napore. Dodana mu je fruktoza za veću apsorpciju, čime se aktivira dodatni transporter zvan GLUT5. Znamo da je želudac u mogućnosti preko jednog transportera preuzeti maksimalno 60g glukoze na sat, što je na 4h+ natjecanja premalo da se postigne vrhunski rezultat. Kortizol se počinje oslobađati kad se njegova zaliha spusti na donju trećinu, te aktivira velik dio fizioloških procesa koji nas žele zaustaviti. U isto se vrijeme smanjuje količina acetilkolina, što je povezano s pojavljivanjem grčeva. 

Zahvaljući posebnom i provjerenom oblik maltodekstrina, znat ćete točno što se nalazi u proizvodu koji kupujete te da će svaka serija (batch) proizvoda biti ista, bez promjene u kvaliteti. Informed sport akreditiranega laboratorija svaku seriju SiS-ovih proizvoda posebno testira, što znači da su svi proizvodi provjereno doping-free i u skladu sa svim standardima kvalitete. 

go electrolyte

Slika 3: SiS Go Electrolyte sadrži kombinaciju maltodekstrina i fruktoze - maltodekstrin je glavno gorivo, koje ne opterećuje probavu, dok fruktoza otključava drugi transporter i omogućava veće preuzimanje ugljikohidrata.

Mjerica GO Electrolyte sadrži 36 g ugljikohidrata; Ben Samuels preporučuje da tijekom napora koji su duži od 2 i pol sata imate sa sobom 60 – 90 ugljikohidrata po satu, kako biste stalno obnavljali glikogenske zalihe. Autor Peter Muir kaže da s tom dozom nije imao nikakvih probavnih smetnji ni bilo kakvu promjenu u razini energije - tzv. energy crash. Posebno je bio zadovoljan time što je to proizvod uglednog prozvođača s dugom tradicijom, koji je više puta bio testiran i čija je kvaliteta certificirana. 

Za vas smo sastavili paket u sklopu promotivne ponude: Go Electrolyte 1600g + Bidon + 5 SiS energetskih izotoničnih gelova za samo 214 HRK (27,99€)

go electrolyte

 

Najčitanije: 

Najtraženije: GO electrolyte