OPTYGEN HP REVIEW | OCJENA
Vrijeme čitanja: 6 min

OPTYGEN HP REVIEW | OCJENA

Vrijeme čitanja: 6 min
OPTYGEN HP REVIEW | OCJENA

 VO2 MAX BOOSTER - OCJENA DR. STEPHENA CHEUNGA

Članak je prijevod recenzije Stephen Cheung - First Endurance Optygen HP Review | PezCycling News

 

O Stephenu Cheungu: Stephen Cheung profesor je na Sveučilištu Brock, a objavio je preko 100 znanstvenih članaka i poglavlja knjiga koji se bave učincima toplinskog i hipoksičnog stresa na ljudsku fiziologiju i performanse. Stephenova nova knjiga "Biciklistička znanost" s dr. Mikelom Zabalom iz biciklističkog tima Movistar Pro upravo je popunila police s knjigama ovog ljeta, prateći "Biciklizam vrhunskim urezom" napisan s Hunterom Allenom.

O Kristini Dudek: "Hrvatska sam reprezentativka, državna prvakinja na 400m.

Moja disciplina je iznimno zahtjevna jer paralelno moraš biti izdržljiv, snažan, brz, eksplozivan....da bi to sve zajedno posložio, iza tog stoje naporni treninzi koji nisu baš lagani. U tome mi pomažu 1stEndurance proizvodi Ultragen, EFS, MultiV i Optygen HP, stoga mogu potvrdit njegov članak da su proizvodi iznimno dobri i kvalitetni."

--

Prethodno sam isprobao razne proizvode od First Endurancea, ali tijekom pripreme za šljunčane utrke ranije ove godine, koristio sam njihov paket s proizvodima. Paket je uključivao njihov novi Optygen-HP, EFS izotonični napitak i EFS Liquid Shot, te regeneracijski napitak Ultragen i Pre-Race kapsule. Jedan od mojih prvih Toolbox članaka, sve od 2002.godine, odnosio se na zamke i opasnosti za pojedince koji razmatraju o korištenju suplemenata dodataka prehrani. U novije vrijeme, ove su teme ponovljene u izjavi konsenzusa IOC-a o korištenju dodataka u sportu (Maughan i sur.2018). Dakle, poruka je jasna i dosljedna – istražite sami proizvod koji planirate kupiti, te također tvrtku odakle dolazi proizvod.



Vjerodostojnost na prvom mjestu

First Endurance bio je lider u sportskoj prehrani od 2002.godine, dizajniran isključivo za izdržljivost sportaša. Njihov cilj nije bio da su zastupljeni u svim trgovinama i prodavaonicama, niti se tvrtka ikada nije fokusirala samo na teretane i sportove s loptom. Kroz godine, cijenio sam njihov jedinstveni fokus jer mislim da im takav način rada dopušta da zadrže fokus isključivo na sportove kod kojih je izraženija izdržljivost.



first endurance

U svojoj prethodnoj recenziji First Endurance proizvoda, detaljno sam objasnio zašto imam povjerenje u njihove proizvode, ali ovi istaknuti sadržaji uključuju:

  • Također, cijenio sam njihovu predanost ovjerenom znanstvenom istraživanju, koje je zaslužno za pokretanje njihovih proizvoda, zajedno s njihovom transparentnošću u pogledu znanstvenog utemeljenja za njihov dizajn proizvoda.
  • Također, njihovi se proizvodi ažuriraju kako bi bili u skladu najnovijim istraživanjima. - Njihova fanatična predanost negiraju rizik od zabranjene kontaminacije tvari , što sam uvijek smatrao jednim od najvećih rizika kod većine tvrtki sa suplementima i proizvodima .
  • Imaju 100% -tnu garanciju zadovoljstva njihovim proizvodima cijele linije, s potpunim povratom novaca ukoliko niste zadovoljni.

 

OPTYGEN HP 

Od kad smo po prvi puta vidjeli suplement Optygen HP sredinom 2018., nedavno je unaprijeđen adaptogenom biljke ashwaganha. Kao dodatak proizvodu Optygen (''OPTimize + OxYGEN''), ne znači da je on svakodnevni multivitamin (za to imaju Multi-V).

optygen hp review

Umjesto toga, Optygen HP se treba uzimati zajedno s razdobljima intenzivnog treninga, posebno kako bi vam pomogao da se prilagodite ovim periodima velikih napora prema vašoj fiziologiji i sposobnosti oporavka.

Kao što je First Endurance potvrdio za nas: "Nova i poboljšana formula OptygenHP sada sadrži adaptogeni biljni ashwagandha, za koji je dokazano da poboljšava VO2max, modulira kortizol i povećava radni učinak. Poboljšana formula donosi 150 mg rodiole, 150 mg ashwagandha, 800 mg kordicepsa, 200mcg kroma, 50mg ActiGin i naš vlasnički ATPro matriks. Ograničena formula također isporučuje klinički učinkovite doze Rhodiola i Cordyceps jer istraživanja pokazuju da ova kombinacija adaptogena specifičnih za izdržljivost poboljšava aerobne performanse. Svako korištenje OptygenHP-a donosi i 1500mg Beta-alanina za pojačanje snage i poboljšavanje sposobnost."

optygen hp ocjena

Tri ključne komponente Optygen HP-a su adaptageni Cordyceps, zajedno s Rhodiola Rosea i Ashwagandha. Ove su biljke - adaptogeni - uzgajane na Tibetu, te su izvorno proučavane kod sportaša s hipotezom da mogu pomoći domorocima s velike visine da se prilagode smanjenoj dostupnosti kisika. Doduše, većina postojećih istraživanja ovih pojedinačnih biljaka objavljena je u kineskim ili ruskim časopisima, tako da imam nekih oklijevanja oko znanstvene strogoće koja stoji iza ovih studija. Ipak, sam konsenzus ovih studija je obećavajući.


optygen hp review


Dodatni sastojak u Optygen HP je krom, mineral u tragovima koji pomaže u metabolizmu glukoze i inzulina, zajedno s potencijalno sintezom glikogena i transportom aminokiselina. Posebno je prisutan u Optygenu HP kao Chelavite patentirani oblik dizajniran za veći unos (bioraspoloživosti) u tijelo.

Optygen sadrži i beta-alanin, aminokiselina koja se pretvara u karnozin. Brojne studije povezale su suplementaciju s povećanjem praga laktata i posljedičnim povećanjem izdržljivosti, što je kulminiralo velikom meta-analizom za 2017. (Saunders i sur. 2017) koja uglavnom pokazuje značajne prednosti. Također, kao dio njihove nove formulacije, Optygen HP zamijenio je kapsulu na bazi goveda i ona je sada 100% veganska. 



Moje First Endurance iskustvo

Moje prvo iskustvo izdržljivosti sa setom šljunkovitih trka koje uključuju 4 utrke do travnja i svibnja, svaka oko 60-70 km i 2,5-3 h. Počeo sam s dnevnom nadopunom Optygen HP sredinom ožujka. Kao i kod takvih dodataka, potrebno je stalno korištenje baznog razdoblja, jer nije jednokratni dodatak brzog djelovanja, učinka.


optygen hp iskustva

Nedavno sam pisao o tome kako koristim Xertov Savjetnik za prilagodljivo treniranje na temelju kojeg vodim svoj trening, tako da tamo možete provjeriti moj fitnes dnevnik i radno napredovanje. Općenito, moje opterećenje tijekom ožujka i travnja, kao i moj ukupni kondicijski dnevnik, bili su na razini koju sam postizao u vrhuncu sezone vožnje / trkačkih utrka na otvorenom u lipnju i srpnju, i mnogo više od one koju sam postigao početkom 2017. unatoč nekoliko zimski / proljetni biciklistički kampovi..

First Endurance suplementacija za izdržljivost


U isto vrijeme, na duljim vožnjama kad sam uspio voziti na otvorenom, oslanjao sam se na EFS drink kao jedini napitak, zajedno s vodom. Nisam imao problema s grčevima ili peckanjem tijekom cijelog tog vremena, što je posebno važno s obzirom na nagli prijelaz vožnji i utrkivanja sa zatvorenog prostora na otvorenom. Okus im je jači od okusa 'limunska voda' koji sam prethodno koristio s njihovom EFS-Pro formulacijom, ali nije mi dosadio njihov okus, te nisam imao nikakve želučane tegobe.

first endurance


Moje gorivo za sve teške vožnje i utrke bili su EFS Liquid Shots. Kod 400 kCal svaki, obično sam koristio jednu bočicu po utrci, ali sam drugu držao  u džepu kao rezervu. Gelove sam prilično lako probavio čak i kad nisam imao vode (obje boce su se smrznule u roku od 15 minuta na jednoj trci!).

efs liquid shot

Dvije su mane EFS Shot-a. Na hladnoći su bili prilično pretvrdi i bilo ih je teško istisnuti iz boce, posebno kad nosite debele rukavice. Kad se vrijeme zagrijavalo, gel se mnogo lakše istisnuo. Druga mana je to što je ogromna količina plastične ambalaže (plastični omotač oko svake boce za stiskanje, zaštitna kapa). Bilo bi sjajno da postoji neki način da se to smanji uz održavanje integriteta proizvoda. U međuvremenu, postoji opcija da se nabavi velika boca s više obroka EFS Liquid Shot.

prerace
Marko Baloh, 2. mjesto na utrki RAAM, koristio je Prerace tijekom noći

Novi proizvod za mene su bile Pre-Race kapsule (ja koristim Prerace prah, pa prilagodim dozu, op. avt.). Sadrže 100 mg kofeina zajedno s ostalim neuronskim stimulansima, a sadrži i sastojke dizajnirane za poticanje dušikovog oksida za poboljšanje protoka krvi. Kao što je preporučeno, uzeo sam 3 kapsule oko 30 minuta prije utrke i vrlo napornih probojnih vježbi. Unatoč poprilično visokoj dozi kofeina, nisam imao primjetne simptome poput podrhtavanja. (Napomena: tijekom doktorskog studija bio sam sudionik nekih mega-doza kofeina i efedrina, tako da definitivno znam kada ima previše!)..

ultragen

Htio bih napomenut da sam koristio Ultragen za oporavak nakon napornih intervalnih treninga, dugih vožnji, te nakon utrka. O njimu sam pisao i prije, pa neću ulaziti previše sada u to, ali veliki sam obožavatelj njihovog okusa Cappuccino. Njihov se prah lako otopi bez kredastog okusa ili ostataka. To mi je omogućilo brzo pakiranje praška u vrijednosti od jedne porcije u torbu za brzo nadopunjavanje.

Sažetak

Općenito, bio sam izuzetno zadovoljan korištenjem paketa proizvoda First Endurance tijekom ovog početnog teškog treninga i utrka. Unatoč vrlo zahtjevnim zimskim i proljetnim vremenskim uvjetima, to je dio mog arsenala jer sam postigao svoj najviši kondicijski vrh u godini, zajedno s nekim vrhunskim trkačkim performansama i rezultatima.

Tvrtka je vjerna svom imenu i usredotočena je isključivo na sportove izdržljivosti, a znanost iza svake formulacije dobro je istražena. 

Pogledajte tvrtku, saznajte više informacija o njihovoj znanosti i naručite putem First Endurance.

"First Endurance omogočio je proizvod za ovaj pregled, ali nije imao nikakav učinak na članak, osim provjere činjenica. Dr. Cheung nema ulogu u oglašavanju ili sponzorstvu na PezCycling News."

Original dostupan je na: https://www.pezcyclingnews.com/toolbox/first-endurance-optygen-hp-review/


References


Maughan RJ, Burke LM, Dvorak J, et al (2018) IOC Consensus Statement: Dietary Supplements and the High-Performance Athlete. Int J Sport Nutr Exerc Metab 28:104–125. doi: 10.1123/ijsnem.2018-0020

Saunders B, Elliott-Sale K, Artioli GG, et al (2017) β-alanine supplementation to improve exercise capacity and performance: a systematic review and meta-analysis. Br J Sports Med 51:658–669. doi: 10.1136/bjsports-2016-096396

Najčitanije: UTJECAJ PRIRODNIH ADAPTOGENA NA VJEŽBU IZDRŽLJIVOSTI
Najtraženije: VO2 MAX | VO2MAX