Tvoja pomoć za bolji san

Kvalitetan san ključan je za svakog sportaša jer se tada tijelo najučinkovitije regenerira. Restful vam pomaže da bolje spavate, a istovremeno poboljšava vašu noćnu regeneraciju.

Restful će vam pomoći da:

• spavaš bolje uz manje buđenja ✔️
• se tijelo regenerira tijekom sna ✔️
• se budiš naspavaniji bez jutarnjeg umora ✔️

Restful je tvoj ključ za bolji san i optimalnu regeneraciju. S njim ćeš uvijek biti spreman za izazove novog dana.

Kupi sada

Ne možeš zaspati?

Da li ti je poznat onaj osjećaj kada s večernjeg treninga dođete kući potpuno iscrpljeni i sve o čemu sanjaš je tvoj krevet, ali kada legneš u njega ne možete zaspati?

NisI jedini s takvim problemom. Tijekom treninga naši hormoni, osobito adrenalin i dopamin, naglo rastu i potrebno je dosta vremena da njihova razina padne. Zbog toga se tijelo ne smiruje nakon treninga, što se odražava na nemogućnost spavanja.

Restful je stvoren sa svrhom rješavanja tvog problema. Sadrži sastojke kao što su šafran i l-teanin koji ti pomažu da lakše zaspeš regulirajući hormone i smirujući tijelo.

• Brže zaspi ✔️
• Umiri tijelo ✔️
• Produži san ✔️

Kupi sada

Optimalna regeneracija tijekom spavanja

Tijekom sna tijelo troši najmanje energije, zbog čega je proizvodnja tvari u tijelu veća od njihove potrošnje. Drugim riječima, tijelo se najučinkovitije regenerira noću.

Problem nastaje ako se san redovito prekida, a tijelo je stalno u “pripravnosti”. Tada je omjer između potrošnje i proizvodnje tvari prilično loš.

Restful osigurava bolji san, produbljuje REM fazu najdubljeg sna i smanjuje ili potpuno eliminira buđenje tijekom noći. Na taj način se vaše tijelo tijekom cijele noći može pobrinuti za potrebnu regeneraciju čije ćete plodove osjetiti ujutro.

• Produbljuje REM fazu sna ✔️
• Smanjuje broj buđenja tijekom noći ✔️
• Poboljšava noćnu regeneraciju ✔️

Kupi sada

Zaboravi na jutarnji umor

Jesi li se ikada probudio umoran iako si dovoljno spavao?

Problem je u tome što tvoj san nije bio dovoljno dubok, zbog čega se tijelo nije odmorilo tijekom noći. Kao rezultat toga, ujutro se budiš neispavan, što je poznato kao jutarnji umor.

Restful ti pomaže da spavaš dublje cijelu noć. Tijelo se tako može “isključiti” na nekoliko sati i koristiti energiju samo za ključne životne funkcije. Potom se ujutro budiš naspavan i jutarnji umor postaje stvar prošlosti.

• Duboko spavaj ✔️
• Odmori tijelo ✔️
• Probudi se odmoran ✔️

Kupi sada

Nedostatak sna može imati ozbiljne posljedice

Istraživanja pokazuju da svaka treća odrasla osoba ima problema sa spavanjem. Njegov nedostatak nije samo neugodan, već može biti i vrlo opasan. S nedostatkom sna znatno se povećavaju šanse za razvoj mnogih problema:

• Psihički problemi
• Dijabetes
• Kronične boli
• Pretilost
• Kardiovaskularne bolesti
• Hormonska neravnoteža
• Slab imunološki sustav
• Pad forme
• Slabija regeneracija

San je ključan dio našeg života. Samo uz kvalitetan san tijelo može normalno funkcionirati, a ti ostati zdrav i odmoran.

Šafran

Šafran pomaže u prirodnoj proizvodnji melatonina, hormona koji regulira dnevni i noćni ciklus tijela. Najviše ga se izlučuje noću, a ako mu je razina niska, možemo imati problema sa snom.

Proizvodnja melatonina opada s godinama. Vrhunac je u dobi od 10 godina, zatim počinje dramatično opadati i u dobi od 50 godina, njegova vrijednost je samo oko 12% vrijednosti koju postižu djeca.

Stoga je potrebno poticati stvaranje melatonina kod starijih osoba. Šafran dodan u Restful pokazao se idealnim sastojkom za poticanje proizvodnje melatonina i posljedično poboljšanja sna.

Ashwagandha

Ashwagandha je adaptogen koji pomaže tijelu da se nosi s raznim stresorima, uključujući sportske aktivnosti.

Važan je uglavnom sa stajališta poboljšanja regeneracije. Smanjuje umor mišića i upale, a ujedno regulira omjer između testosterona i kortizola, što čini regeneraciju učinkovitijom.

Hmelj

Hmelj se uglavnom veže uz pivo, no ova je biljka zbog svog pozitivnog djelovanja ima mnoge koristi.

Važna korist hmelja je i ta što opušta čovjeka, a samim time i smanjuje razinu stresa. Smirena i opuštena osoba može puno brže zaspati i puno bolje spavati.

L-teanin

Aminokiselina L-teanin utječe na rad mozga, što se posredno odražava i na san. L-teanin povećava proizvodnju takozvanih "hormona sreće" - seratonina i dopamina, koji reguliraju raspoloženje, emocije, ali i san.

Pozitivni učinci L-teanina uglavnom se očituju u pojačanom osjećaju opuštenosti, zbog čega je navečer lakše zaspati, a tijelo je tijekom noći opuštenije i posljedično tome, rjeđe se budiš.

Često postavljena pitanja

Hoće li me Restful učiniti pospanijim tijekom dana?

Ne. Restful je potrebno uzeti 30 minuta prije odlaska na spavanje, a njegovo djelovanje prestaje do jutra. Stoga je strah da će umirujući i uspavljujući učinak Restfula trajati i ujutro i tijekom dana potpuno nepotreban.

Da li je Restful uspavljivač?

Ne. Iako Restful pomaže pri spavanju, ne izaziva san. Restful samo čini tijelo smirenijim i spremnijim za san i produbljuje faze sna, ali vas neće uspavati.

Koliko brzo mogu očekivati ​​učinak Restfula?

Djelovanje Restfula osjeti se već prvi dan nakon konzumacije. No, treba naglasiti da se neki sastojci "nagomilaju" u organizmu i njihov pravi učinak možete osjetiti tek nakon 12-14 dana.

Mogu li uzimati Restful svaki dan?

Za željeni učinak, Restful je potrebno konzumirati dnevno 30 minuta prije spavanja.

Međutim, važno je da ga nakon tri mjeseca uzimanja prestanete koristiti najmanje tri tjedna prije nego što ponovno započnete tromjesečni ciklus.

Postoje li ograničenja za korištenje Restfula?

Da, osobe s dijabetesom ne bi trebali koristiti Restful.

Hoće li se zbog dodanog hmelja osjećati pijano?

Ne, dodani hmelj u Restful kapsulama pruža osjećaj opuštanja, ali bez negativnog učinka alkohola. Prilikom konzumacije Restfula nema potrebe za brigom da ćeš se napiti.

Mogu li spavati manje sati nego inače dok uzimam Restful?

Ne. Restful nije zamjena za san. To je dodatak prehrani koji ti pomaže da brže zaspeš i poboljšava tvoj san. No svom tijelu bez obzira na to moraš osigurati dovoljnu količinu sna.

Hoće li Restful zamijeniti moj uobičajeni oporavak nakon vježbanja?

Ne. Za bolju noćnu regeneraciju brine se Restful, no za "normalnu" regeneraciju nakon treninga ipak se moraš sam pobrinuti. Nakon napora tvom tijelu su potrebni ugljikohidrati i proteini koje  Restful ne sadrži.

Pročitaj više

ašvaganda nikolina stepan

Ašvaganda i dišni kapacitet

ašvagandaAna Sabo
Vrijeme čitanja:
Tina Goršek Šparovec - Relativni energetski deficit u sportu (RED-S)

Tina Goršek Šparovec - Relativni energetski deficit u sportu (RED-S)

Žiga Fritz Kunc
Vrijeme čitanja:
Hrana za bržu regeneraciju mišića

Hrana za bržu regeneraciju mišića

Info 4Endurance
Vrijeme čitanja:
Adaptogene biljke i stres

Adaptogene biljke i stres

Info 4Endurance
Vrijeme čitanja:

Pridruži se 4Endurance klubu!

Pretplati se na naše e-vijesti i ostvari promotivne cijiene za nove proizvode, tjedne popuste, savjete za trening i zanimljivosti iz svijeta sporta.