Svaki novi početak je težak

Krajnji cilj je daleko, a previše je nepoznanica na putu. Ulazak u svijet sportova izdržljivosti nije ništa drugačiji, ali srećom mi smo tu da ti pomognemo prevladati tvoje sumnje i odvedemo te do vrha.

Kao sportaš izdržljivosti, moraš shvatiti da je uspjeh više od običnog stalnog treninga bez ozbiljne strukture. To ti zapravo može uzrokovati više problema nego uspjeha.

Napredak se sastoji od tri ključna elementa koji zajedno rade kako bi vas odveli na sljedeću razinu:

👉 Strukturirani trening
👉 Pravilna prehrana
👉 Adekvatan oporavak

⚠️ Ako samo jedan od tri bitna dijela uspjeha nedostaje, osjetit ćeš sporiji napredak, stagnaciju ili čak nazadovanje.

Ovdje smo kako bi ti pomogli sa svakim od ovih elemenata. Surađujemo s mnogim uglednim stručnjacima u svim područjima, stoga ti možemo ponuditi:

📑 Strukturirane trening planove
🥗
Savjete o pravilnoj prehrani i učinkovitom oporavku
🏃
Kvalitetne proizvode za podršku tvom treningu
🔋
Učinkovite proizvode za oporavak nakon treninga

Možda smatraš da je pridržavanje plana treninga nepotrebno i da će redovito vježbanje 'po osjećaju' biti dovoljno za napredak. U početku bi čak moglo biti ispravno, ali ubrzo ćeš shvatiti da ne napreduješ i osjećati se kao da si zapeo.

Plan treninga je osmišljen tako da ga možeš slijediti bez razmišljanja i na kraju ipak očekivati uspjeh. Promišljena progresija obujma i intenziteta treninga, s pravilno raspoređenim danima odmora, ono je što čini naše planove treninga učinkovitima.

Bilo da si trkač 🏃‍♂️, biciklist 🚴‍♀️, trail trkač 🏃⛰️, triatlonac 🏊 ili skijaš trkač ⛷️, imamo stručni plan treninga za tebe kako bi svoju formu podigao do sljedećeg nivoa bez rizika.

Trening planovi

Previše početnika još uvijek ne razumije važnost unosa energije ili goriva tijekom treninga. Činjenica da si pronašao našu web stranicu znači da si već jedan korak ispred njih jer želiš  pravilno podržati svoje treniranje.

Naše tijelo skladišti oko 600 grama glikogena u mišićima i jetri, koji nam služi kao glavni izvor energije tijekom vježbanja. To je dovoljno za oko dva sata treninga, nakon čega se zalihe glikogena potroše, a ti se osjećaš praznim.

Fueling proizvodi

Trening i pravilna prehrana dva su stupa sportskog napretka, no bez oporavka postaju skoro nevažni.

Moraš dati svom tijelu vremena i hranjivih tvari da se oporavi i obnovi svoje rezerve energije nakon svakog napora. Tijelo se tijekom oporavka prilagođava zahtjevima treninga, što znači da tijekom oporavka sportski napreduješ.

Postoje dvije vrste oporavka

  1. Oporavak nakon treninga obično dolazi u obliku napitka za oporavak. To ti omogućuje opskrbu tijela proteinima za obnovu oštećenih mišića, ugljikohidratima za popunjavanje zaliha energije i elektrolitima za rehidraciju unutar 30-minutnog prozora mogućnosti za optimalan oporavak.
  2. Dani odmora između treninga ključni su za napredak jer omogućuju tijelu da se oporavi i pripremi za nove napore. Previše treninga u kratkom razdoblju previše opterećuje tijelo, što rezultira pretreniranošću i padom sportskih performansi unatoč redovnom treningu. Zapamtite: više treninga ≠ brži napredak.

Važno je napomenuti da je dovoljno sna također važno za napredak u sportu te je također dio oporavka. Tada se tijelo smiruje, što olakšava procese oporavka.

Početnici često zanemaruju važnost oporavka i pokušavaju odraditi što je moguće više treninga. To dovodi do pretreniranosti, manjeg napretka i pada motivacije. Pazite da ti se to ne dogodi!

Proizvodi za oporavak

Zaključak

Sada znaš sve osnove ili glavne stupove napretka. Vrijeme je da počneš primjenjivati ove savjete u praksi, stoga:

1.) 📑  Izaberi plan treninga i počni ga slijediti
2.) ⚡  Napravite plan punjenja goriva i odaberite odgovarajuće proizvode
3.) 🔋 Pobrini se da imaš pravi napitak za oporavak nakon treninga
4.)
🧠 Kontinuirano se dodatno educiraj o treningu i sportskoj prehrani