Što jesti nakon treninga? - Regeneracijski napitak Regen Lite
Vrijeme čitanja: 4 min

Što jesti nakon treninga? - Regeneracijski napitak Regen Lite

Vrijeme čitanja: 4 min
Što jesti nakon treninga? - Regeneracijski napitak Regen Lite

Tako lagan da pluta.

Zvuči kao reklama za proizvod s malo šećera i masnoća koji ti bude čudesno pomagao do vitke linije? Svakako to nije naša namjera. U ovom članku ti želimo predstaviti naš novi proizvod Regen Lite te objasniti za koga je ili nije prikladan.

Što jesti nakon treninga?

Prije svega na temelju potražnje smo se odlučili za malo drugačiji proizvod. Znamo da mi sportaši za regeneraciju još uvijek trebamo ugljikohidrate, ali ljudi na posebnim dijetama možda uz trenutnu ponudu nisu našli prikladan proizvod za sebe. Ovaj proizvod može biti novi regeneracijski napitak Regen Lite, koji ne sadrži ugljikohidrate ili šećere tj. ako smo vrlo precizni, sadrži na 100g samo 2,2 grama ugljikohidrata iz šećera.

Maleni sadržaj ugljikohidrata zamijenjuje izuzetno kvalitetan izolat bjelančevina sirutke i posebnu mješavinu elektrolita. Dakle, ako tražiš visokokvalitetni regeneracijski napitak, uz to paziš na unos ugljikohidrata i želiš samnjiti unos kalorija, onda je regeneracijski napitak Regen Lite idealan izbor za tebe.

A što je s nama ostalima koji možda nismo na niti jednoj posebnoj dijeti i koji drastično ne ograničavamo unos ugljikohidrata, je li regeneracijski napitak Regen Lite prikladan za nas?

Naša Andreja komentira: "U međuvremenu kada sam lagano trčala, slučajno sam pomislila na što ću pojesti odmah nakon treninga danas. Napravila sam osam laganih kilometara, otkucaji srca su ostali u zoni udobnosti, ali svejedno sam znala da sam kroz dan unijela premalo bjelančevina (iako više nego dovoljno ugljikohidrata). Zbog vrućine sam se i snažno znojila. Tada sam pomislila na Regen Lite. Istina je, optimalna kombinacija s kojom budem dobila sve što trebam neposredno prije spavanja. Dodani elektroliti (magnezij, sol, kalij, kalcij) budu se pobrinuli za optimalnu hidrataciju i da će tijelo ostati u ravnoteži s dovoljno energije."

Kaj jesti po treningu? - Regeneracijski napitek Regen Lite
Regeneracijski napitak Regen Lite je idealan dodatak nakon treninga za one koji želi tijelu osigurati bjelančevine, nadoknaditi elektrolite i očuvati nizak unos ugljikohidrata.

Bjelančevine nakon treninga

Danas već ptićice pjevaju da su bjelančevine za regeneraciju na dugi rok sportaševi najbolji saveznici jer su mišići sastavljeni također od bjelančevina. Zato je važno da nakon treninga tijelu osiguramo dovoljnu količinu kvalitetnih bjelančevina. Naravno možemo iste dobiti sa zdravom prehranom te s time nije potrebno unositi proteinske napitke, iako je s današnjim tempom života to često vrlo teško. Napitak za regeneraciju (s ugljikohidratima ili ne) je naime potrebno unesti odmah nakon treninga, ne nakon pola ili jednog sata. U suprotnoj situaciji budemo sigurno svjedočili slabijoj regeneraciji i većem umoru.

Kao što smo već spomenuli, regeneracijski napitak Regen Lite sadrži visoko kvalitetni izolat bjelančevina sirutke. Iako nema znanstvenih dokaza da izolat sirutke stvarno ima bolji utjecaj na regeneraciju nego koncentrat, tvrtka Nduranz na temelju intolerancije na laktozu kod pojedinih, se odlučila za tu vrstu bjelančevina. Prije svega je tvrtka Nduranz htjela da su njihovi proizvodi proizvedeni u pogonu u kojem je izvor sirutke provjeren, profil aminokiselina adekvatan, a način obrade očuva sve proteinske frakcije.

Važnost elektrolita

Svi znamo kako za vrijeme treninga, posebno na vrućini, gubimo elektrolite. Ne naime u takvoj mjeri kao što smo prije mislili, ali svejedno težimo tome da održavamo ravnotežu elektrolita u krvi. Budući da je elektrolitski oblik znoja dosta drugačiji od onog u krvi, tvrtka Nduranz u napitke za regeneraciju RegenRegen Lite dodala je elektrolite koje uistinu gubimo sa znojenjem. Ili točnije, dodala je elektrolite u količini koje su sličnijeg sastava znoju većine ljudi, s čime čovjek jednostavno dobije ono i samo ono što treba. 

"Učestalost ostalih elektrolita u znoju je zapravo vrlo malena te ih skoro i nema potrebe nadoknađivati. Činjenica je naime da koncentracija elektrolita s dehidracijom raste, što znači da je njihova dostupnost veća nego niža." - dr. Tim Podlogar

Za koga je prikladan napitak za regeneraciju Regen Lite?

Regeneracijski napitak Regen Lite je prikladan:

  • Za sve one koji se drže posebne dijete s ograničavanjem unosa ugljikohidrata.

  • Za sve lakše treninge kod kojih je potrošnja kalorija malena.

  • Za lagan obrok tijekom dana (s obzirom na to da je odličnog okusa, može biti i umjesto deserta).

  • Za prilike (npr. prije većih natjecanja), kada je potrebno izgubiti koji kilogram.

  • Kao obrok prije spavanja.

Nduranz Regen LiteRegeneracijski napitak Regen Lite je prikladan za lakše treninge, na posebnim dijetama s ograničavanjem ugljikohidrata i kao obrok prije spavanja.

Za koga regeneracijski napitak Regen Lite nije prikladan?

Regeneracijski napitak Regen Lite svakako nije prikladan za one koji imaju više od jednog treninga dnevno tj. imaju vremena za regeneraciju manje od osam sati. Tada je naime unos ugljikohidrata izuzetnog značenja. Prije natjecanja budemo smanjili unos bjelančevina i povečali unos ugljikohidrata (carboloading). Jednko kao natjecanja i teški treninzi trebaju za regeneraciju napitak sa šećerima. U tom primjeru je prikladan napitak za regeneraciju Regen, koji sadrži 30 g bjelančevina i 50 g ugljikohidrata.

Unos kalorija i dobivanje mišićne mase

Uz to da mi sportaši, za vrijeme treninga, gubimo ogromne kalorije ne znači da ne možemo dobiti na tjelesnoj masi koja bi nam možda pokvarila rezultat na sljedećem natjecanju. Veći postotak tjelesne masnoće obično znači i slabiji rezultat. Uz gubitak težine je vrlo bitno da unosimo dovoljno bjelančevina. Neka istraživanja pokazuju kako uzimanje bjelančevina tri puta na dan povoljno utječe na rast mišićne mase. Upravo tako unos oko 40 g bjelančevina prije spavanja poboljšava regeneraciju i ubrzava sintezu bjelančevina.

 

 

Zašto koristiti regeneracijski napitak Regen Lite umjesto drugih napitaka za regeneraciju?

Regeneracijski napitak Regen Lite si dijeli većinu prednosti s regeneracijskim napitkom Regen, kojeg je tvrtka Nduranz razvila s mišlju na vrhunske sportaše.

Prva prednost je visokokvaliteni izolat bjelančevina sirutke koji sadrži cijeli spektar aminokiselina koje tvoje tijelo treba za obnovu i izgradnju mišića. Izolat je proizveden pod strogim nadzorom i sadrži samo najčistije sastojke što je u svijetu proteinskih napitaka danas rijetkost. Zbog svog sastava ove su bjelančevine prikladne i za one koji imaju nakon proteinskih napitaka iz sirutke probavne probleme.

Druga prednost proizvoda je posebna mješavina elektrolita koju je tvrtka Nduranz razvila na temelju brojnih testiranja i znanstvenih istraživanja. Cilj je da tijelo ne zasićujemo s elektrolitima, koje ne trebamo, nego nadoknadimo samo one koje uistinu gubimo sa znojenjem.

Regeneracijski napitak Regen Lite ne sadrži isti posebni omjer ugljikohidrata kao regeneracijski napitak Regen. Regen Lite je zbog svoje lakoće, koja je posljedica izuzetno niskog sadržaja ugljikohidrata, napravljen posebno za one trenuntke kada je niski unos ugljikohidrata optimalna strategija prehrane. 

Pročitajte i:

Sportska prehrana za vrijeme i nakon treninga - Upoznaj Nduranz

Hrana za bržu regeneraciju mišića